Afacerile în serviciile prestate întreprinderilor au crescut cu 4,7% în iulie 2014 faţă de iulie 2013

E.D.
Macroeconomie / 12 septembrie 2014

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7% fiecare în luna iulie faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, a crescut pe ansamblu cu 4,7%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+28,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,2%), comunicaţii (+2,5%) şi transporturi (+1,2%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,4%.

În luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 4,7%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+25,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,7%), comunicaţii (+2,9%) şi transporturi (+2,1%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 0,8%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,0%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transport (+8,3%) şi activităţile de comunicaţii (+2,1%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-24,1%), activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (-7,7%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,6% ca urmare a creşterii altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,0%), transporturilor (+1,9%) şi activităţilor de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-6,1%) şi comunicaţiile (-0,2%).

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2014 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+23,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,1%), comunicaţii (+4,8%), transporturi (+3,6%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,5%).

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2014 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,6%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+20,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,3%), transporturi (+4,6%), comunicaţii (+4,5%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,6%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb