Compania "Regus, furnizor de soluţii inovative pentru spaţiile de lucru, a anunţat, ieri, lansarea celei mai mari reţele de comunicaţii video cu acces public din lume. Cele 2.500 de locaţii pentru comunicaţii video disponibile, amplasate în propriile centre sau ale partenerilor, acoperă 115 ţări şi 1.110 zone suburbane şi oraşe, printre care Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Extinderea facilităţilor de comunicaţii video ale "Regus" vine ca răs-puns la cererea crescută pentru acest tip de soluţii, compania înregis-trând, anul trecut, o creştere globală de 22% a volumului de solicitări privind serviciul respectiv. Această tendinţă este în ton cu unul dintre studiile recente ale companiei de cercetare şi consultanţă Gartner, potrivit căruia valoarea pieţei de comu-nicaţii video este estimată să înregistreze o rată anuală de creştere de 17,8% între 2008 şi 2013, de la 3,8 miliarde de dolari la 8,6 miliarde de dolari. Potrivit companiei, evoluţia ascendentă a cererii pentru comunicaţii video se datorează preocupării organizaţiilor pentru găsirea unor soluţii inteligente de a reduce timpul alocat călătoriilor, impactul asociat acestora asupra mediului si mai ales costurile, fără a compromite derularea obişnuită a afacerilor. În plus, comunicaţiile video pot avea costuri cu 75% mai mici faţă de călătorii, implicând emisii de carbon neglijabile.
Mark Dixon, CEO al companiei Regus, a declarat: "Graniţele afacerilor s-au extins de ceva vreme, însă riscul ca relaţiile de business internaţionale să sufere îşi face astăzi simţită prezenţa. Iar principala cauză constă în presiunea cu care companiile se confruntă, privind diminuarea costurilor prevăzute de călătoriile de afaceri, creşterea productivităţii şi reducerea impactului negativ asupra mediului. Indiferent dacă motivaţia se reduce la cost, productivitate sau protejarea mediului, oferim companiilor posibilitatea de a rămâne conectate şi de a-şi extinde acoperirea internaţională".
Fiind o piaţă emergentă, România se numără astăzi printre ţările în care diverse companii multinaţionale au ales să-şi extindă activitatea, prin deschiderea unor birouri locale. În ceea ce priveşte firmele venite din afară care au apelat la serviciile "Regus", acestea provin cu precădere din SUA, Anglia şi Spania, compania înregistrând cele mai multe cereri pentru spaţiile de lucru flexibile din partea organizaţiilor ce activează în industriile IT, telecomunicaţii şi farma