Afacerile McDonald"s România au crescut cu peste 18%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 14 mai 2008

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald"s România a înregistrat în primul trimestru din 2008 o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu peste 18% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat domnul Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei.

Domnia sa a spus: "În primul trimestru al anului, am realizat vânzări de 80 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 18% faţă de trimestrul unu din 2007. Pentru tot anul vizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 18-20% faţă de 2007".

Domnul Savu adăugat că anul acesta, McDonald"s România va inaugura minimum patru-cinci restaurante noi, din care unul a fost deja deschis în Băneassa Mall, iar cel de-al doilea va fi deschis în iunie, în Capitală, în zona Floreasca.

"Restaurantul McDonald"s din Floreasca va veni cu un concept modern, diferit de restaurantele tradiţionale ale brandului. Construcţia va fi pe două nivele, în sistem drive, proiectul aflându-se în curs de finalizare. În plus, avem în vedere lansarea conceptului McCafe (cafenelele brandului) şi în România, însă nu putem preciza o dată exactă", a mai spus domnul Savu.

McDonald"s România va începe un proces de dezvoltare pe termen mediu şi lung, prin extinderea lanţului de fast-fooduri atât în oraşele în care este deja prezent, cât şi în alte oraşe din ţară cu circa 100.000 de locuitori. În 2009, compania vrea să deschidă între opt şi zece restaurante pe an, extinderea McDonald"s în ţară datorându-se în primul rând creşterii puterii de cumpărare a românilor. Potrivit lui Savu, intrarea Burger King pe piaţa locală a fast-foodurilor nu va schimba planurile de expansiune anunţate de McDonald"s România.

McDonald"s România, filială a companiei internaţionale McDonald"s Corporation este cea care decide următoarea locaţie pentru deschiderea unui nou restaurant şi dacă sunt îndeplinite toate condiţiile necesare. După deschidere, restaurantul McDonald"s poate fi, eventual, preluat în franciză de un partener local, pe o perioadă de peste zece ani. El plăteşte o cotă parte din valoarea investiţiei. Din cele 54 de restaurante McDonald"s existente în România, doar trei (cele din Braşov) sunt operate în sistem de franciză şi cel din Suceava.

La nivel mondial, McDonald"s Corp, cel mai mare operator de restaurante din lume a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 946,1 milioane dolari, adică 81 cenţi/acţiune în primul trimestru, peste profitul net de anul trecut, de 762,4 milioane dolari sau 62 cenţi/acţiune. Veniturile au cres­cut în primul trimestru cu 6%, la 5,61 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb