AFEER îşi propune să fie "vocea" furnizorilor de energie

C.B.
Companii / 22 ianuarie 2020

AFEER îşi propune să fie "vocea" furnizorilor de energie

AFEER Academy organizează şi în acest an cursuri de bază dar şi avansate, privind sectorul energetic şi activitatea de furnizare şi trading, a transmis instituţia prin intermediul unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, proiectul promite a fi unul de succes, având în vedere interesul manifestat de participanţii la piaţa energiei pentru aceste cursuri, susţinute de specialişti cu experienţă în domeniu.

Deşi s-a lansat pe 5 noiembrie, AFEER Academy a avut deja trei serii, cu peste 70 de cursanţI, anunţă Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România.

Astfel, săptămâna viitoare, la AFEER Academy, se desfăşoară cursul dedicat Pieţei de Echilibrare.

Ion Lungu, Preşedinte AFEER, a declarat: " Interesul manifestat pentru acest curs a fost atât de mare încât am decis să organizăm două serii. Primul curs va avea loc săptămâna viitoare, cu participarea a 25 de cursanţi. Urmare a cererilor foarte mari, am decis organizarea unei serii suplimentare, care este programată pentru luna martie."

În ceea ce priveşte cursul "Piaţa de Echilibrare", acesta se adresează persoanelor care doresc să obţină/deţină cunoştine aprofundate despre piaţa respectivă, să se perfecţioneze în activitatea de ofertare pe Piaţa de Echilibrare şi/sau în calculul dezechilibrelor şi care sunt interesate să devină participanţi activi la această piaţă în mod direct sau ca/prin agregator. Cursul vizează înţelegerea mecanismului şi a utilităţii Pieţei de Echilibrare, precum şi a necesităţii acesteia din punctul de vedere al operatorului Sistemului Energetic Naţional.

Ion Lungu adaugă: "Noi reguli urmează să fie aplicate pe Piaţa de Echilibrare, care va funcţiona conform reglementărilor europene. În viitor, odată cu posibilitatea apariţiei unor agregatori, care vor putea participa şi la Piaţa de Echilibrare, precum şi datorită dezvoltării conceptului de demand/-response, numărul de participanţi la Piaţa de Echilibrare va creşte exponenţial, ceea ce va duce la o creştere a importanţei acestei pieţe în portofoliile participanţilor la piaţă."

În urma participării la AFEER Academy, dar şi a examenelor, cursanţii vor obţine diplome ce le vor certifica obţinerea unor competenţe de bază privind Electricity Value Chain (generare - transport - distribuţie - furnizare - consum). Participanţii la cursuri vor deţine, de asemenea, cunoştinţe despre energia electrică (curent electric, tensiune, putere, energie activă, energie reactivă, niveluri de tensiune, sisteme monofazate/trifazate, import, export, notificări, agregări etc.), despre balanţa energetică (producţie, consum, frecvenţă), despre instituţiile din domeniu şi rolul lor (ANRE, OMEPA, OPCOM, ACER).

La absolvire, cursanţii vor avea noţiuni de bază despre măsurare şi decontare la nivel angro şi retail, despre profile şi prognoze de consum, despre modalităţi de gestionare a portofoliului de clienţi, precum şi despre achiziţia de către furnizor a energiei electrice, pe diferite orizonturi de timp. Nu în ultimul rând, vor înţelege noţiunile de bază ale REMIT şi GDPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb