Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România - AFEER a primit acordul instanţelor româneşti pentru schimbarea statutului şi a numelui, deoarece Asociaţia va reprezenta şi furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică şi, în consecinţă, îşi schimbă denumirea în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Ion Lungu, preşedinte, a declarat: "Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociaţia a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, alfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor aşteptat, pentru că majoritatea furnizorilor şi traderilor de energie electrică din ţară deţin şi licenţe în domeniul gazelor naturale. De altfel, şi autorităţile naţionale - ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare - se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice şi al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internaţional, este o organizare obişnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanţe, şi noi am devenit oficial Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.".
Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.
Potrivit Statutului, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România este o organizaţie profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea şi susţinerea unei poziţii comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale.
Asociaţia va promova dezvoltarea pieţei, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, creşterea organică a acesteia, adoptarea celor mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, protecţia mediului înconjurător, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum şi reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică şi gaze naturale) în faţa autorităţilor, organismelor cu atribuţii în domeniu din ţară şi străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.