AFGANISTAN: Talibanii pregătesc o paradă militară cu echipamente americane

G.B
Internaţional / 1 septembrie 2021

Talibanii pregătesc o paradă militară cu echipamente americane

Talibanii se pregăteau astăzi la Kandahar pentru o paradă militară cu echipamente donate de SUA precedentului guvern afgan învins după 20 de ani război, printre aceste materiale urmând să fie folosit probabil şi un elicopter american, transmite AFP, citată de Agerpres.

Un lung şir de vehicule Humvee avansa încet pe o şosea din afara Kandaharului, al doilea cel mai mare oraş din Afganistan. Drapele talibane în culorile alb şi negru erau agăţate de antenele multora dintre aceste vehicule americane, a remarcat reporterul AFP.

Combatanţi talibani erau de asemenea văzuţi la volanul unor camioane folosite de trupele internaţionale şi de cele afgane.

Cel puţin un elicopter Blackhawk a survolat oraşul, pilotat probabil de un fost pilot al armatei afgane. În imagini cu pregătirea paradei militare distribuite pe internet se observă un elicopter survolând acele locuri purtând drapelul talibanilor.

Oraşul Kandahar este leagănul mişcării talibanilor. De aici ei au pornit în 1996 ofensiva prin care au cucerit Afganistanul, rămânând la putere până în 2001, când au fost înlăturaţi de coaliţia internaţională condusă de SUA.

Potrivit mişcării islamiste, liderul acesteia, Hibatullah Akhundzada, care trăieşte într-o discreţie absolută, se află la Kandahar. Circulau zvonuri că acesta ar fi urmat să apară în public, ceea ce încă nu s-a întâmplat.

Mii de susţinători ai talibanilor au ieşit marţi pe străzile din Kandahar, într-un concert de claxoane şi de strigăte de 'Allah Akbar', bucuroşi de plecarea ultimilor soldaţi americani din Afganistan.

''Am învins superputerea. Afganistanul este cimitirul superputerilor'', scandau bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în ţinutele tradiţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Eroicul Afganistan curăță țara de javre în special javre jidano-americane!

    1. Eroi pe naiba.Unii fug mancand pamantul,altii sunt spalati pe creier iar talibanii sunt niste brute psihopate si inculte.Sa vedem cum o sa conduca tara,acum ca sunt la vedere.E o diferenta fata de faptul ca au stat in intuneric si au actionat dupa principiul musca si fugi.Acum vor fi vanati de ISIS,os din osul lor,sange din sangele lor.Sa inceapa spectacolul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb