AFI Braşov Mall începe construcţia cu 80% din spaţii deja alocate

Cristina Radu
Companii / 10 august 2017

AFI Braşov Mall începe construcţia cu 80% din spaţii deja alocate

AFI România anunţă că negocierile vizând închirierea spaţiului în centrul comercial AFI Braşov au avansat, iar rata de alocare a atins deja pragul de 80%, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei de AFI. AFI Braşov a obţinut recent avizul de construcţie şi va fi cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl dezvoltă în România.

Centrul comercial va oferi o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 mp la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A. Valoarea totală estimată a investiţiei pentru centrul comercial şi prima clădire de birouri însumează peste 120 milioane de euro.

Construcţia proiectului a demarat la începutul lui 2017 şi data de livrare este estimată pentru sfârşitul lui 2018 sau primul trimestru din 2019, în funcţie de ritmul lucrărilor.

Centrul comercial are ca ancoră Carrefour Gourmet pe o suprafaţă de 6.500 mp, ce aduce aici un concept inovator în domeniul gourmet, la care se adaugă branduri de top internaţionale din zona de fashion, o zonă interactivă unică, ce vine cu un nou stil de "food court" ce cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante şi zone fast food.

Mall-ul va avea două intrări principale, una dinspre cel mai mare bulevard al oraşului şi o a doua intrare din partea de sud a oraşului. Suprafaţa va avea trei niveluri. Accesul la cele 1.700 de locuri de parcare de la nivelul -1 se va face prin orice intrare şi la acestea se adaugă spaţii suplimentare la alte niveluri, accesibile din trei direcţii.

Zona de cinema cu 10 săli la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spaţii de divertisment şi bowling, teren de joacă şi o mulţime de atracţii pentru copii, restaurante, cafenele vor deveni o destinaţie de timp liber. O zonă verde de 3.500 mp, va dispune de o terasă, un loc de joacă şi zone de relaxare, cafenele şi restaurante şi va oferi vizitatorilor o experienţă a shoppingului modern şi de calitate. Proiectul este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri "verzi".

David Hay, CEO AFI Europe Romania a afirmat: "AFI Braşov reprezintă un punct de referinţă în strategia noastră de dezvoltare. Dorim să oferim oraşului Braşov şi locuitorilor săi, dar şi celor care vizitează destinaţia turistică, cel mai mare centru comercial, situat în inima oraşului. Suntem convinşi că, odată finalizat, proiectul va deveni noul centru al oraşului Braşov şi va oferi o experienţă memorabilă de shopping. Locaţia perfectă, conexiunea cu bulevardul principal, accesul facil dinspre toate zonele oraşului şi ieşirea spre Bucureşti, alături de conexiunea rapidă la transportul public fac din acest proiect un mix excelent atât pentru shopping, divertisment şi timp liber, cât şi pentru a răspunde cerinţelor comunităţii locale de business şi companiilor de IT&C...Proiectul va contribui la crearea a circa 2.000 de noi locuri de muncă în economia oraşului, pe lângă noile clădiri de birouri de Clasă A care vor fi atractive pentru a găzdui companiile multinaţionale din domeniul IT&C".

AFI Europe este o companie care activează în domeniul dezvoltării, managementului şi investiţiilor din domeniul imobiliar, care operează în Europa Centrală şi de Est. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Letonia. AFI Braşov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) în Bucureşti şi AFI Ploieşti (34.000 mp GLA).

AFI Europe România dezvoltă în prezent în centrul oraşului Braşov proiectul AFI Braşov, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi şi un proiect de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 metri pătraţi. AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătraţi din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidenţial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătraţi din Bucureştii Noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb