AFIR:  Plăţi de aproape 4 milioane de euro pe PNDR 2014-2020 pentru 124 de fermieri

Adina Lateş
Companii / 4 februarie 2016

Valoarea totală nerambursabilă a primelor plăţi efectuate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 pentru 124 de tineri fermieri se ridică la 3,855 milioane de euro, a anunţat, astăzi, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (AFIR), într-un comunicat remis redacţiei.

Beneficiarii care au primit efectiv fonduri europene nerambursabile accesate prin PNDR 2014-2020 sunt cei ai Submăsurii 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri".

Potrivit sursei citate, această submăsură s-a bucurat de un interes deosebit, în cadrul său fiind depuse cele mai multe cereri de finanţare, 2.874, în valoare totală nerambursabilă de peste 120 milioane de euro.

"Dintre acestea, 1.388 de cereri de finanţare cu o valoare de 58,6 milioane de euro au fost selectate pentru finanţare, până în prezent. Sesiunea continuă de primire a proiectelor aferentă anului 2015 pentru solicitanţii de finanţare prin intermediul sM 6.1 s-a derulat între 25 martie 2015 şi 30 octombrie 2015", se arată în comunicatul AFIR.

În conformitate cu procedurile şi instrucţiunile de plată aprobate, prima cerere de plată (tranşa I) se va depune de către tânărul fermier în maximum 30 de zile de la data semnării contractului de finanţare. Tranşa I reprezintă un procentaj de 75% din valoarea sprijinului nerambursabil. A doua cerere de plată (tranşa II) se depune în maximum 33 de luni (57 de luni - pentru exploataţii pomicole) de la data semnării contractului de finanţare, după verificarea îndeplinirii tuturor acţiunilor prevăzute în Planul de Afaceri, inclusiv după implementarea standardelor europene (dacă este cazul). Tranşa II reprezintă 25% din valoarea sprijinului nerambursabil acordat.

Valoarea maximă a sprijinului financiar nerambursabil acordat prin sM 6.1 tinerilor fermieri este de 50.000 de euro (în cazul exploataţiilor de dimensiuni mai mici, 12.000 - 29.999 SO, sprijinul este mai mic, respectiv 40.000 de euro).

AFIR a reuşit în termen de doar 3 luni de la închiderea sesiunii de depunere a proiectelor să efectueze primele plăţi în contul beneficiarilor sM 6.1, trecând prin etapele procedurale de evaluare, selecţie şi contractare.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a înmânat joi notificările de plată primilor beneficiari ai programului, unui grup de tineri fermieri din localitatea Colibaşi, din judeţul Giurgiu. La eveniment au mai fost prezenţi secretarul de stat Simona Man, directorul general al AFIR, Andras Szakal, primarul comunei Colibaşi, Constantin Stoica, precum şi directori din cadrul AFIR de la nivel central, regional şi local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb