AFP: Mişcarea islamistă palestiniană anunţă că a trimis mediatorilor noi "idei" în vederea încetării Războiului în Fâşia Gaza

R.S.
Internaţional / 4 iulie

AFP: Mişcarea islamistă palestiniană anunţă că a trimis mediatorilor noi "idei" în vederea încetării Războiului în Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă palestiniană anunţă miercuri că le-a trimis mediatorilor noi "idei" în vederea încetării Războiului în Fâşia Gaza, devastată de aproape nouă luni de condlict armat cu Israelul, potrivit AFP.

Cabinetul lui Benjamin Netanyahu a confirmat, într-un comunicat, că "evalua" "comentarii" ale Hamas cu privire la un acord în vederea unei eliberări a unor ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza şi că le va răspunde mediatorilor.

Cele două părţi sunt supsue unor presiuni internaţionale tot mai mari să ajungă la un armistiţiu, în contextul în care bilanţul războiului creşte, iar condiţiile de trai ale palestinienilor în Fâşia Gaza se deteriorează zilnic, conform AFP.

Hamasul a anunţat că a "schimbat câteva idei cu fraţii mediatori cu scopul de apune capăt agresiunii împotriva poporului (său) palestinian".

Preşedintele american Joe Biden a evocat recent un proiect al unui acord, pe care l-a prezentat ca fiind israelian, care prevede un armistiţiu şi eliberarea tuturor ostaticilor.

Hamasul insistă, la rândul său, asupra faptului că orice acord este necesar să includă un armistiţiu - permanent - şi o retragere totală a trupelor israeliene din Fâşia Gaza.

Războiul în Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas, la 7 octombrie, în sudul Israelului, care a antrenat moartea a 1.195 de persoane, manjoritatea civili, potrivit unui bilanţ înrtocmit de AFP în baza unor date oficiale israeliene.

În acest atac, 251 de persoane au fost răpite, iar 116 sunt ţinute în cntinuare în Fâşia Gaza, dintre care 42 sunt moarte, potrivit armatei.

Ca represalii, Iaraelul a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza care s-a soldat cu 37.925 de morţi, în principal civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din Guvernul Fâşiei Gaza, condusă de Hamas, mai transmite AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb