AFP: Preşedinta Taiwanului salută parteneriatul strâns cu Washingtonul

A.F.
Politică / 15 ianuarie

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a salutat luni vizita unei delegaţii informale din Statele Unite ca simbol al "parteneriatului strâns şi solid" dintre Washington şi insulă, la două zile după alegerile prezidenţiale, notează AFP.

"Vizita voastră este foarte semnificativă", a salutat preşedinta, pentru că "demonstrează pe deplin sprijinul Statelor Unite pentru democraţia taiwaneză şi subliniază parteneriatul strâns şi solid dintre Taiwan şi Statele Unite".

"Sperăm că relaţiile cu Taiwanul vor continua să progreseze şi să joace un rol principal în prosperitatea şi dezvoltarea regiunii şi a lumii", a adăugat ea.

Formată din fostul consilier pentru securitate naţională Stephen Hadley, fostul secretar de stat adjunct James Steinberg şi preşedintele Institutului american la Taiwan, Laura Rosenberger, comisia intenţionează să se întâlnească cu "o serie de personalităţi politice de prim plan" înainte de a părăsi Taiwanul marţi.

"Suntem aici pentru a vă adresa dumneavoastră şi poporului taiwanez felicitările noastre pentru alegerile prezidenţiale şi legislative care s-au ţinut pe 13 ianuarie", a declarat Stephen Hadley, salutând democraţia din Taiwan drept "un exemplu pentru întreaga lume".

El a indicat că delegaţia se va întâlni mai târziu în cursul zilei cu preşedintele ales, Lai Ching-te, provenit ca şi Tsai Ing-wen din Partidul Democrat Progresist (DPP), precum şi cu ceilalţi candidaţi la preşedinţie.

Delegaţii similare au mai fost trimise în Taiwan în trecut.

China s-a înfuriat în 2016 când preşedintele ales de atunci, Donald Trump, a vorbit la telefon cu preşedintele Tsai Ing-wen din Taiwan, prima conversaţie de acest fel între liderii SUA şi Taiwanului de când preşedintele Jimmy Carter a schimbat recunoaşterea diplomatică a Taiwanului cu cea a Chinei, în 1979.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Democrațiile rezista. Polonia și Taiwanului au demonstrat asta. Doar maghiarii încă visează la Ungaria Mare și merg alături de rusi și de chinezi. Oricum ar fi deciziile din UE se vor lua și fără Orban de Budapesta(turcitul) Cetățenii romani vor ieși la vot în număr mare spre a spulbera pe cei ce sunt antieuropeni

    China va anexa Taiwanul inclusiv cu forța brută și puțin probabil ca americanii să riște declanșarea celui de-al treilea război mondial , America este intr o criză socială profundă nu poate permite asta,deci va fi în Taiwan un război ca în Ucraina și vor muri sute de mii de oameni,taiwanezi, în loc să se uneasca pașnic cu china după modelul Hong Kong ăștia distrug tot ce au construit pe acea insulă ,sincere condoleanțe

    1. Nu acolo nu se va intampla asa.China va incepe cu conducatorii Taiwanului si rezolva problema.Oricum,autoritatile chineze ar lasa in pace Taiwanul daca nu s-ar mai incardui cu americanii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb