AFP: UE vrea să antrezene mai mulţi soldaţi ucraineni, dar nu pe teritoriul Ucrainei

R.S.
Internaţional / 30 august

AFP: UE vrea să antrezene mai mulţi soldaţi ucraineni, dar nu pe teritoriul Ucrainei

Uniunea Europeană, care şi-a stabilit ca obiectiv de a instrui aproximativ 60.000 de soldaţi ucraineni în acest an, vrea să facă mai mult, dar rămâne împărţită în ceea ce priveşte posibilitatea de a desfăşura această acţiune în Ucraina, a declarat vineri şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, conform AFP.

"Vom discuta modalităţi de a dezvolta misiunea noastră de antrenament" pentru soldaţii ucraineni, a spus Borrell cu puţin timp înainte de o reuniune a miniştrilor apărării din UE la Bruxelles.

"Ne gândim să avem un centru de coordonare la Kiev, dar nu există niciun acord pentru antrenarea soldaţilor ucraineni pe teritoriul ucrainean în cadrul structurilor europene", a adăugat el.

Subiectul divizează statele membre. Mai multe ţări, inclusiv Franţa, Estonia şi Suedia, sunt în favoarea acestei idei, dar altele sunt mai reticente, temându-se de o escaladare a conflictului, scrie AFP.

Franţa a provocat un şoc la sfârşitul lunii februarie, spunând că "nu exclude" trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, recunoscând, totuşi, că nu există un "consens" în acest moment.

Reînnoirea misiunii europene de instruire a soldaţilor ucraineni se află pe ordinea de zi a reuniunii ministeriale, dar textul nu menţionează deocamdată posibilitatea ca aceasta să se desfăşoare pe teritoriul Ucrainei, a explicat o sursă diplomatică.

Borrell a cerut din nou ridicarea restricţiilor occidentale asupra armelor pe care le furnizează Ucrainei, numind "ridicole" temerile de escaladare prezentate de ţările care refuză să elimine aceste restricţii.

"Cred că este ridicol să spui că, permiţând să fie vizate ţinte pe teritoriul rusesc, înseamnă să fii în război cu Moscova. Nu suntem în război cu Moscova", a spus fostul ministru spaniol.

Aceste comentarii au atras nemulţumirea Berlinului.

"Spre sfârşitul mandatului său, declaraţiile domnului Borrell sunt din ce în ce mai ciudate. Un lucru este clar: vorbeşte din ce în ce mai puţin în favoarea Uniunii Europene, şi din ce în ce mai mult pentru el însuşi", a declarat o sursă apropiată guvernului german.

Mandatul lui Borrell se încheie în noiembrie sau decembrie, în funcţie de preluarea mandatului de către noua Comisie Europeană.

În faţa recentelor atacuri aeriene ruseşti, Ucraina le-a cerut din nou aliaţilor săi să ridice restricţiile privind utilizarea armelor lor. Berlinul şi Washingtonul se opun, temându-se de o confruntare cu Moscova, a mai consemnat AFP.

Şeful diplomaţiei europene a pledat din nou pentru accelerarea livrărilor de arme către Ucraina de către ţările UE, după un apel în acest sens lansat joi de ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

"Multe promisiuni au fost făcute începând cu luna iunie, în special în ceea ce priveşte apărarea antiaeriană, iar în faţa atacurilor masive asupra Ucrainei, asupra oraşelor ucrainene din ultimele zile (...), este clar că trebuie să reacţionăm", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Batrinul continent isi arata puterea .Chiar acum Kamala Harris l-a depasit pe Trump in sondaje .UE a reusit chiar imposibilul .Cine ar fi crezut vreodata ca acum vom fi cu totii uniti sub steagul European.Pina si sirbii cumpara acum avioane Rafale de la francezi .Doar Ungaria inca mai isi mesteca furia .Au pariat pe calul gresit si acum le este rusine oriunde s-ar duce in lume .Nu ii mai primeste decit Moscova .Imperiul se reface . Rusia este pe punctul de a se dezmembra .Germania si Japonia se pot inarma fara restrictii .Franta devine al doilea mare exportator de armament acum cind rusii nu isi mai pot respecta comenzile facute .O noua armata de sute de miii de militari este antrenata in UE si Marea Britanie careia ii pare rau pentru Brexit .Toate natiunile Europei se unesc si de curind Elvetia doreste sa isi modifice parcursul catre NATO european .Cei care ai mizat pe Trump se pare ca au pierdut deja .Orban de Budapesta si XI tac mîlc .Fico a disparut din peisaj iar Trump viseaza la un nou descalecat al lui Isus .SUA , platita de catre UE (gaze si armament dovedit performant )ajuta Ucraina sa reziste razboiului ba chiar sa atace Rusia la ea acasa .Intreg flancul de est de la nord la sud se inarmeza si nuclear .Romania devine o forta cu ajutorul Trilateralei puse in miscare de catre Iohannis .Un milion de ucrainieni lupta impreuna cu trupele de mercenari in Ucraina .Alte sute de mii de militari se antreneaza in Occident .Trupele de linie ale Europei au peste doua milioane de soldati bine echipati si antrenati .Trupele SUA sunt si ele prezente peste tot in Europa .In Pacific noi aliante pe model NATO si sprijinite de NATO european au luat nastere .De curind Filipine si Vietnam se aliaza impotriva Chinei asa cum o face si NATO 2 in Pacific .Uriase sume de bani sunt puse in miscare .Mii si mii de miliarde vor reface imperiul .Genialitatea a celor ce se intimpla chiar acum este atit de imensa incit niciodata in istoria omenirii nu a exista un astfel de plan atit de bine pus la punct si realizat cu atit de multa rabdare .astept asta inca din 1989 .Recent un general sovietic acuza Romania si Rep .Moldova pentru un asa zis tranzit de material biologic si poate chiar genetic ceea ce ii sperie (stim de ce ) pe rusi .Traim istorie in forma ei cea mai pura .Genial .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb