Africa de Sud vrea să descurajeze achiziţiile angro de vinuri

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2012

Africa de Sud vrea să descurajeze achiziţiile angro de vinuri

Africa de Sud analizează posibilitatea de a introduce măsuri punitive pentru a-şi proteja industria viticolă şi a contracara pierderile de locuri de muncă provocate de decizia comercianţilor din Marea Britanie de a cumpăra vinuri angro, a declarat ieri un oficial sud-african. O serie de companii britanice de distribuţie, printre care şi retailerii Tesco şi J Sainsbury, cumpără vinuri angro din Africa de Sud, pe care le îmbuteliază singuri, ceea ce provoacă pierderea a 700 de locuri de muncă în Africa de Sud, a declarat Stephen Hanival, director în cadrul Departamentului pentru Comerţ şi Industrie din Africa de Sud.

"Sperăm că această evoluţie a vinului angro să nu conducă la un război comercial între Africa de Sud şi Marea Britanie şi nici între Africa de Sud şi alte state din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Africa de Sud are responsabilitatea de a-şi proteja interesele comerciale. Punctul nostru de vedere este că acest lucru reprezintă un risc serios pentru industria viticolă din Africa de Sud", a declarat Stephen Hanival, citat de Agerpres.

Potrivit Departamentului pentru Comerţ şi Industrie, anul trecut Africa de Sud a importat whisky din Marea Britanie în valoare de 1,7 miliarde rand (128,5 milioane lire sterline) şi a exportat vinuri în valoare de 993 milioane rand. Stephen Hanival susţine că acest dezechilibru comercial semnificativ ar putea fi utilizat de Africa de Sud în avantajul său.

"De ce nu ar importa şi Africa de Sud whisky angro din Marea Britanie, pe care să-l îmbutelieze local, şi astfel să încercăm să împiedicăm pierderea de locuri de muncă?", apreciază Stephen Hanival.

Industria viticolă din Africa de Sud are în prezent 275.000 de angajaţi, iar în perioada 1998-2010 exporturile sale au înregistrat o creştere de peste 200%, printre principalele pieţe numărându-se Marea Britanie şi alte state din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb