African Consolidated Resources, posibil investitor la Remin Baia Mare

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii / 9 mai 2013

Un investitor din Africa şi-a manifestat interesul pentru revitalizarea activităţii de extragere şi procesare a minereurilor neferoase din regiune, ne-au declarat ieri reprezentanţii Remin Baia Mare.

"Avem şi noi informaţii că un investitor din Africa şi-a manifestat interesul pentru exploatarea resurselor din regiune printr-o posibilă investiţie în cadrul companiei Remin, însă deocamdată nu deţinem mai multe informaţii. Singurul lucru pe care îl cunoaştem este faptul că res­pectiva companie ar urma să facă o ofertă în curând", a menţionat oficialul Remin.

La începutul anului, compania africană African Consolidated Resources a înfiinţat un sediu în Baia Mare, African Consolidated Resources SRL Baia Mare, cu domeniu de activitate în "extracţia altor minereuri metalifere neferoase", al cărei administrator este fostul director de la AVAS, Gabriela Valentina Dobrotă.

Deşi nu a confirmat că African Consolidated ar fi compania în cauză, reprezentantul Remin ne-a spus că este la curent cu faptul că cei de la compania African Consolidated şi-au creat un punct de lucru în Baia Mare.

Reprezentantul Remin a apreciat că "este de bun augur faptul că exis­tă un investitor care să relanseze activitatea de la Remin, prin oportunităţile pe care le aduce atât companiei cât şi comunităţii din regiune".

Reprezentantul African Consolidated Resources din ţara noastră nu a dorit să comenteze această informaţiei, menţionând că deocamdată compania se află în faza de cercetare a posibilelor investiţii profitabile, şi că o decizie privitoare la Remin sau alte companii de profil va surveni doar în urma unei consultări în prealabil cu firma - mamă.

Cu toate acestea, ministrul economiei, Varujan Vosganian, ne-a declarat, ieri, că în cazul Remin trebuie finalizat procesul de restructurare a companiei, pentru ca, ulterior, să se poată discuta şi despre posibili investitori.

Domnia sa a subliniat că la Remin există mai multe companii care şi-ar dori să investească pentru relansarea activităţii de minerit.

Premierul Victor Ponta preciza, săptămâna trecută, că există un investitor important care poate relansa activitatea companiei, motiv pentru care creanţele deţinute de stat la Remin Baia Mare vor fi transformate în acţiuni aflate în portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului.

În 2006, Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin Baia Mare şi-a întrerupt definitiv activitatea, iar Ministerul Economiei a împărţit activele companiei prin înfiinţarea societăţii Econord, cu obiectiv principal reorganizarea activităţii Remin, dar care nu a avut o activitate vizibilă.

Conducerea companiei afirma atunci că intrarea în faliment nu a condus la înteruperea totală a activităţii, Remin ocupându-se în continuare, prin cei 300 de salariaţi, de paza obiectivelor şi securizarea galeriilor de mină, evacuarea şi epurarea apelor de mină.

Compania African Consolidated Resources (ACR), listată la bursa din Londra, are sediul social în Marea Britanie, ocupându-se de prospecţiuni şi exploatarea metalelor preţioase, dar şi a altor metale. În prezent, compania deţine exploatări în Africa de Sud şi în Zimbabwe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb