AGA Oltchim a fost amânată pentru astăzi

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2011

AGA Oltchim a fost amânată pentru astăzi

Adunarea Generală a Acţionarilor Oltchim (OLT) programată pentru ieri, în care urma să fie discutată propunerea de separare a funcţiilor de preşedinte CA şi director general, ambele ocupare de Constantin Roibu, a fost amânată pentru astăzi, din lipsă de cvorum.

"Informăm acţionarii societăţii că în 29 august, la prima convocare, nu au fost îndeplinite condiţiile legale de cvorum pentru desfăşurarea Adunării Generale Extraordinare şi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Oltchim", se arată într-un raport al combinatului chimic transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al combinatului, a propus înlocuirea lui Constantin Roibu din funcţia de preşedinte al CA, care deţine şi poziţia de director general al Oltchim.

Pe ordinea de zi figurează şi solicitarea Ministerului Economiei adresată conducerii Oltchim de încheiere cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a unei convenţii prin care să se stabilească o dobândă aferentă creanţei de 134 milioane de euro.

Conversia în acţiuni a datoriilor Oltchim faţă de AVAS a fost decisă de Guvern în 2009. AVAS a preluat de la Ministerul Finanţelor, în 2002, o creanţă cu o valoare nominală de 508,6 milioane lei, provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.

Acţionarii Oltchim ar fi trebuit să mai analizeze propunerea conducerii combinatului de contractare a unui credit în valoare de 250 milioane de euro, pentru investiţii şi capital de lucru.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim. Potrivit celor mai recente raportări, PCC SE controlează direct 17,47% din acţiunile Oltchim, iar Carlson Ventures deţine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Muşat & Asociaţii reprezintă OPSPI în procesul de privatizare al Oltchim

Casa de avocatură "Muşat & Asociaţii" a fost selectată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri ca să ofere consultanţă juridică Oficiului Participaţiilor Statului în Privatizări şi Industrie (OPSPI) în procesul de privatizare al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat transmis, ieri, redacţiei.

În prima parte a anului, "Muşat & Asociaţii" a fost desemnată drept casa de avocatură care va asista statul în vânzarea acţiunilor deţinute de statul român la Transgaz şi Transelectrica, prin Bursa de Valori Bucureşti.

"Muşat & Asociaţii" a mai fost implicată în privatizări pe piaţa locală, asistând Enel în procesele de privatizare ale Electrica Muntenia Sud, Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, GE Capital în legătură cu achiziţia BancPost, dar şi în privatizarea Băncii Agricole către Raiffeisen Bank sau achiziţia combinatului Sidex Galaţi de către Arcelor Mittal.

De asemenea, printre fuziunile şi achiziţiile în care a fost implicată Muşat & Asociaţii în ultimii ani, se numără asistarea The Rompetrol Group în derularea ofertei publice de preluare pentru Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services, asistarea Mediterranean Car Company în achiziţia Autoitalia, asistarea fondului de investiţii Platinum Equity în operaţiunea de vânzare a celor trei fabrici Alcoa deţinute în România către Leoni, Kromberg & Schubert şi Sumitomo Electric Wiring Systems, asistarea Alka Pro în vânzarea diviziei de seminţe şi fructe uscate către Intersnack sau asistarea grupul energetic elveţian RePower în achiziţia a 80% din acţiunile Elcomex. (Ş.C.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb