Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

A.B.
Miscellanea / 22 martie 2021

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP şi Agerpres.

EMA "a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice", a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam într-un comunicat.

"Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA.

Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu "miraculos", nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit "nicio cerere pentru o astfel de utilizare", a declarat autoritatea de reglementare europeană.

"Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent", a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. EMA spune ca nimeni nu da bani sa testeze asa ca ei nu au pe ce sa-si fundamenteze o decizie. Iar in principiu marirea dozajului poate duce la toxicitate desi nu e dovedit nici asta. E doar un risc potential.

    Ca de obicei, agentiile aste mega mari sunt niste sarantoci care nu-si permit nimic daca nu vine o corporatie sa dea cu banul. Si cine sa dea cu banul pentru medicamente mega ieftine ca invermectina din care un poate iesi nici un ban? Nimeni. Teoretic aici ar putea interveni STATUL dar STATUL a murit de mult. 

    Ivermectina este un medicament iesit de sub protectia brevetului, asa incat companiile care vand ivermectina castiga relativ putini bani.

    Ca sa faci un studiu clinic iti trebuie foarte multi bani si foarte mult timp (= ani). Nicio companie nu investeste foarte multi bani si ani ca sa aduca pe piata un medicament nebrevetabil. Ar da faliment rapid procedand astfel. 

    Si atunci? 

    1. Companiile fac studii clinice doar pentru molecule inovatoare, brevetabile. Daca studiile reusesc, aceste medicamente vor fi foarte scumpe. Vezi anticorpi monoclonali pentru COVID, vaccinuri, etc. 

    2. O autoritate guvernamentala ar avea resurse (specialisti, bani, timp) sa faca studii clinice pentru molecule NEbrevetabile, scopul fiind sanatatea publica. Dar asta inseamna sa ai asteptari nerealiste de la lideri. 

    In concluzie, "datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice."

    Asta nu inseamna neaparat ca ivermectina nu e buna, doar ca suntem la punctele 1 sau 2 de mai sus. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb