Agenţia Italiană de Comerţ Exterior organizează "Italy & Romania: Building Together-Health Infrastructure"

F.D.
Miscellanea / 13 noiembrie 2023

Agenţia Italiană de Comerţ Exterior organizează "Italy & Romania: Building Together-Health Infrastructure"

"Ediţia din 2023 a evenimentului "Italy & Romania: Building together" subliniază încă o dată importanţa pe care ţările noastre o acordă dezvoltării infrastructurilor sustenabile. Alegerea de a ne concentra pe domeniul sanitar răspunde dorinţei specifice de a arăta oportunităţile oferite de România într-unul dintre domeniile cruciale atât pentru bunăstarea comunităţii, cât şi pentru creşterea economică, conştientizând faptul că sănătatea este un bun public de primă necesitate. România, într-adevăr, se confruntă cu provocări importante în sectorul sanitar.", a declarat Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Alfredo Durante Mangoni.

În acest context, pe data de 14 noiembrie 2023, va avea loc la Bucureşti conferinţa de Follow-Up a misiunii 2022 pentru infrastructuri ICE-OICE-ANCE-ANIE în România, intitulată "Italy & Romania: Building Together-Health Infrastructure" cu accent pe infrastructura spitalicească şi echipamentele aferente. O delegaţie italiană, formată din douăzeci de companii active în domeniul proiectării, construcţiilor şi echipamentelor spitaliceşti, vor evalua noi oportunităţi de colaborare cu companiile româneşti.

Coordonat de Ambasadei Italiei la Bucureşti, evenimentul este organizat de ITA - Agenţia Italiană de Comerţ Exterior, în colaborare cu Camera de Comerţ Italiană pentru România şi Confindustria România, precum şi cu sprijinul partenerilor media "Agenda Construcţiilor", "Bursa Constructiilor", "Business Cover", "Informateca" şi "Medical Market". Evenimentul va avea loc la Crowne Plaza Bucharest Hotel, Sala Ballroom, şi face parte dintr-un program de lucru de trei zile, conceput cu obiectivul de a aprofunda multiplele posibilităţi de colaborare şi schimb de experienţă între companiile din Italia şi cele din România, active în domeniul infrastructurilor spitaliceşti şi a echipamentelor aferente.

Conform ANCE - Asociaţia Italiană a Societăţilor de Construcţie, "Misiunea în România reprezintă pentru ANCE ocazia de a consolida relaţiile comerciale şi de a pune bazele unor noi parteneriate cu o ţară care a prezentat dintotdeauna un mare interes pentru firmele de construcţie. Va fi posibil, în mod special, să se aprofundeze oportunităţile prezente în domeniile infrastructurii din transporturi şi celor sanitare, două sectoare prioritare ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unde companiile asociate au la activ experienţă şi know-how solide, putând juca un rol de primă importanţă în colaborarea cu companiile româneşti."

"Asociaţia OICE, Asociaţia Organizaţiilor Italiene de Inginerie, Arhitectură şi Consiliere Tehnico-Economică, participă la misiunea economica la Bucureşti, organizând prima reuniune de coordonare alături de instituţia omoloagă românească ARIC, împreună cu care, în noiembrie 2022, a semnat un Memorandum de colaborare pentru activităţi comune în România şi în State terţe. Accentul pe sectorul spitalicesc este foarte interesant şi datorită contribuţiei pe care unele societăţi italiene de inginerie, care sunt de altfel prezente în cadrul misiunii, o aduc în România prin studii de fezabilitate, proiectare şi coordonare de activităţi pentru anumite spitale din ţară, cu ajutorul finanţărilor comunitare şi naţionale, dar şi ale unor instituţii multilaterale. România este o piaţă de referinţă importantă pentru ingineria italiană, un trend ascendent în previziunile de internaţionalizare pe următorii trei ani. De altfel, companiile italiene s-au reconfirmat pe primul loc şi pentru anul fiscal 2022, în topul adjudecării contractelor de consultanţă finanţate de BERD - Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - operativă în România, dar şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.", a declarat Marco Ragusa, Director Relaţii Economice Internaţionale - OICE.

Conform ultimului raport al OICE, în cursul anului 2022, companiile italiene din domeniile ingineriei şi arhitecturii au obţinut rezultate relevante. Câştigurile la nivel internaţional au crescut, ajungând să reprezinte aproape 30% din total, atingând valoarea de 4,5 miliarde de euro. Previziunile generale pentru anul 2023 arată câştigurile de peste graniţe într-o continuă creştere, cu aproximativ 30% faţă de cele realizate în 2022. Italia se distinge ca fiind a treia ţară la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de companii implicate în procesul de internaţionalizare.

Sectorul înregistrează o atenţie ascendentă acordată temelor legate de mediu şi de tranziţia energetică, promovând soluţii mai sustenabile şi adoptarea unor tehnologii avangardiste. Companiile cu mai mult de 500 de angajaţi ating vârfuri de câştig extern în jur de 90%. Cele cu mai puţin de 10 angajaţi, în jur de 16%. Societăţile cu peste 500 de angajaţi (10% din eşantion) acoperă 60% din câştigurile totale. Domeniul infrastructurilor este un sector lider în producţia externă, cu un procentaj de 41%, urmat de sectorul energetic cu diferitele sale ramuri (27%), şi de domeniul planificării şi construcţiilor (19%).

În 2022, zonele geografice de importanţă prioritară pentru activitatea internaţională a societăţilor italiene au fost Orientul Mijlociu (27%) şi Africa (18%), urmate de Uniunea Europeană (16%) şi de ţările Europene din afara UE (10%). Perspectivele pentru perioada 2023-2025 confirmă importanţa acestor regiuni, cu un interes în creştere faţă de Uniunea Europeană (29%), apoi faţă de ţările europene din afara UE (13%), Africa şi Asia urmând de asemenea un trend ascendent, iar Orientul Mijlociu îşi menţine nivelul de relevanţă.

Industria italiană de construcţii s-a dovedit, în toţi aceşti ani, deosebit de dinamică, înregistrând o creştere substanţială a profiturilor obţinute în străinătate, chiar şi pe pieţe din ce în ce mai competitive. Pe de altă parte, piaţa românească este promiţătoare şi promovează proiecte publice şi private la scară largă, cu o tendinţă ridicată de absorbire a fondurilor comunitare, care vor deveni din ce în ce mai relevante în următorii ani.

Delegaţia italiană va fi condusă de Vincenzo Ercole SALAZAR SARSFIELD - Coordonatorul pentru promovarea în străinătate a sectorului infrastructuri şi mari proiecte, din cadrul Ministerului Italian pentru Afaceri Externe şi Cooperare Internaţională, şi coordonată de asociaţiile italiene de referinţă, ANCE - Asociaţia Italiană a Societăţilor de Construcţie, OICE - Asociaţia Organizaţiilor Italiene de Inginerie, Design, Arhitectură şi Consiliere Tehnico-Economică şi ANIE - Federaţia Italiană a Companiilor din Sectorul Electronic şi Electrotehnic.

Programul prevede discursuri din partea reprezentanţilor români şi italieni, atât la nivel instituţional cât şi comercial, cu obiectivul principal de a consolida oportunităţile de colaborare şi schimb de experienţă între companiile din România şi din Italia, precum şi de a furniza un cadru complet al proiectelor de infrastructură sanitară programate în România, în special cele finanţate de Uniunea Europeană şi susţinute de organizaţii financiare internaţionale.

Ziua conferinţei va cuprinde câteva momente menite să faciliteze activitatea de networking între participanţi, inclusiv un prânz de afaceri care va separa cele două părţi ale zilei. Întâlnirile vor favoriza dialogul şi schimbul de opinii între profesioniştii din domeniul construcţiilor, proiectării, companiile de inginerie din sectorul construcţiilor, distribuitorilor de echipamente spitaliceşti, clinicilor private, spitalelor, etc., atât din Italia cât şi din România, şi vor reprezenta cadrul perfect pentru a evalua oportunitatea unei noi participări legate de procedurile de licitaţie, de acordurile de subcontractare şi de furnizarea de servicii de proiectare, formare şi transfer tehnologic.

Statutul participanţilor la nivel instituţional, o asociere de companii care confirmă un interes continuu faţă de proiectarea de tip Made in Italy, din partea unei ţări în care există deja o prezenţă stabilă, dar unde mai este un spaţiu amplu pentru a dezvolta noi parteneriate şi pentru a aborda noi viziuni asupra proiectării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb