Agenţia SAPARD a autorizat plăţi de 78 milioane de euro

Isabelle Stan
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 31 ianuarie 2005

Agenţia SAPARD a autorizat, în ultima săptămînă, plăţi pentru beneficiari, în valoare de 78 milioane de euro, se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Această sumă reprezintă 38% din fondurile alocate de către Uniunea Europeană şi Guvernul Ro-mâ-niei, Programului SAPARD prin alocarea financiară din 2001. Valoarea totală a acestei alocări este de 208,3 milioane de euro, valoare care include cofinanţarea Uniunii Europene (156,3 mi-lioane de euro) şi cea a Guvernului României (52 milioane de euro) şi care trebuie absorbită integral pînă la finele anu-lui acesta.

Plăţile efectuate, pînă la aceas-tă dată, de Agenţia SAPARD pentru Măsura 3.1 "Inves-tiţii în exploataţii agricole" către beneficiari se ridică la mai mult de 3 milioane de euro.

Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative este o altă mă-sură 3.4, suma plătită de Agenţie atingînd 221.000 de euro. Prin Măsura 2.1 "Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii ru-rale" ai cărei beneficiari sînt consiliile locale, au fost plătite 201 milioane de euro. Toate fondurile alocate acestei măsuri pentru întreaga perioadă de implementare au fost epuizate.

Mă-sura 1.1 "Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingul produselor agricole", care se adresea-ză asociaţiilor şi grupurilor de producători (cu personalitate juridică) cît şi societăţilor comerciale cu capital integral privat, include proiecte contractate pentru care s-au efectuat plăţi în valoare totală de 33 milioane de euro.

În cadrul Măsurii 4.2, "Asistenţă tehnică", agenţia a plătit 240.000 de euro pînă la această dată. Astfel, totalul plăţilor efectuate de Agenţia SAPARD către beneficiari pentru toate cele cinci măsuri, în aproximativ doi ani de la acreditarea acestuia, este de 316 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb