Agenţii de presă: Atacuri israeliene în apropiere de Damasc

F.D.
Internaţional / 11 decembrie 2023

Agenţii de presă: Atacuri israeliene în apropiere de Damasc

Aviaţia israeliană a efectuat în cursul nopţii de duminică spre luni lovituri în diferite zone de la periferia Damascului, relatează AFP.

"În jurul orelor 23.05 (...) inamicul israelian a efectuat un agresiune aeriană (...) vizând diferite puncte din jurul Damascului", a declarat agenţiei o sursă de securitate.

"Apărarea noastră antiaeriană a doborât unele rachete, în timp ce altele au provocat pagube materiale limitate", a continuat sursa.

Un corespondent al AFP a povestit că a auzit explozii mai lungi decât de obicei în suburbiile Damascului, ţintă a numeroase lovituri atribuite de autorităţile siriene armatei israeliene.

Chestionată de AFP, armata israeliană nu a comentat această nouă informaţie.

Israelul rareori comentează operaţiunile sale din Siria, dar spune că doreşte să împiedice Iranul, inamicul său jurat, să se implanteze la porţile sale, în special prin intermediul aliaţilor săi precum Hezbollah.

Aceste lovituri s-au înmulţit de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, pe 7 octombrie, declanşat de un atac sângeros al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), loviturile din cursul nopţii de duminică spre luni au vizat "situri ale Hezbollah" din cartierul Sayeda Zeinab şi din apropierea aeroportului Damasc.

Dacă nu a comentat loviturile de la periferia Damascului, armata israeliană a raportat, totuşi, duminică seara numeroase tiruri dinspre Liban către nordul Israelului.

"Armata a răspuns ţintind originea acestor tiruri. Azi devreme (duminică), am lovit o celulă teroristă a Hezbollah", a indicat ea într-un comunicat.

De altfel, şeful armatei israeliene, Herzi Halevi, a vizitat duminică partea israeliană a frontierei cu Libanul, front care s-a încălzit în urma războiului dintre Israel şi Hamas.

Pentru a reveni la "calm şi securitate", Israelul trebuie "să provoace pagube, să descurajeze, să omoare agenţi ai Hezbollah şi să-şi demonstreze superioritatea, ceea ce poate duce şi la lovituri sau război", a declarat el la faţa locului, potrivit armatei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Loviturile cu rachete , reclamate de către sirieni pot fi , foarte ușor și diversiuni militare ale grupărilor Hamas aflate la granița Israelului cu Libanul . Nu-i așa ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb