Agenţii de presă: "Se întâlnesc Israel-Qatar, crescând perspectivele discuţiilor despre ostaticii din Gaza"

T.B.
Internaţional / 17 decembrie 2023

Agenţii de presă: "Se întâlnesc Israel-Qatar, crescând perspectivele discuţiilor despre ostaticii din Gaza"

Israelul pare să confirme că noi negocieri au fost în desfăşurare pentru recuperarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, după ce o sursă a declarat că şeful serviciilor de informaţii israeliene s-a întâlnit cu prim-ministrul Qatarului, o ţară care mediază în conflictul israeliano-palestinian, transmite reuters.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, războiul din Gaza a fost existenţial şi trebuie luptat până la victorie, potrivit sursei menţionate. El a spus că Gaza va fi demilitarizată şi va fi sub controlul securităţii israeliene, conform sursei citate.

Ofensiva Israelului din Gaza a ajutat la încheierea unui acord de eliberare parţială a ostaticilor în noiembrie, a spus Netanyahu, jurând că va menţine o presiune militară intensă asupra Hamas, relatează sursa menţionată. El a promis că va distruge gruparea militantă palestiniană, care conduce banda dens populată, potrivit reuters.

"Instrucţiunea pe care o dau echipei de negocieri se bazează pe această presiune, fără de care nu avem nimic" a spus el, precizează sursa.

Militanţii Hamas au ucis 1.200 de oameni şi au capturat 240 de ostatici într-un raid surpriză în Israel pe 7 octombrie, transmite sursa indicată. Contraofensiva Israelului a ucis aproape 19.000 de persoane, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza, şi a lăsat mii îngropate în dărâmături, menţionează sursa precizată.

Organizaţiile de asistenţă spun că distrugerea Gazei şi strămutarea celor 2,3 milioane de locuitori ai săi - mulţi trăind în corturi şi adăposturi improvizate fără hrană sau apă curată - este o criză umanitară, conform sursei indicate.

Şeful agenţiei de spionaj Mossad a Israelului, David Barnea, s-a întâlnit vineri seara cu prim-ministrul Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, potrivit unei surse care cunoaşte problema, în timp ce atenţia s-a îndreptat către un posibil armistiţiu în Gaza şi un prizonier şi afacere cu ostatici, informează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb