Agenţii de presă: SUA vor ca punctul de trecere a frontierei de la Rafah să rămână deschis

F.D.
Internaţional / 21 octombrie 2023

Agenţii de presă: SUA vor ca punctul de trecere a frontierei de la Rafah să rămână deschis

Statele Unite au cerut sâmbătă tuturor părţilor implicate în conflictul israeliano-palestinian şi în războiul dintre statul evreu şi gruparea Hamas să lase deschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah, după intrarea primului convoi cu ajutor umanitar în Fâşia Gaza din Egipt, relatează EFE.

"Îndemnăm toate părţile să lase deschis punctul de trecere de la Rafah, astfel încât ajutoarele esenţiale pentru populaţia din Gaza să poată fi livrate în mod continuu", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat, după întoarcerea sa dintr-un turneu regional în Orientul Mijlociu şi după vizita de miercuri a preşedintelui Joe Biden la Tel-Aviv.

Acest prim convoi format din 20 de camioane cu ajutor umanitar, conform ONU, a intrat sâmbătă în Fâşia Gaza din Egipt pe la punctul de trecere a frontierei de la Rafah, singurul care nu este controlat de Israel.

"Deschiderea acestei rute esenţiale de aprovizionare este rezultatul implicării diplomatice depline a Statelor Unite în regiune şi al unui acord la care a ajuns preşedintele Biden cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, în timpul vizitei sale istorice recente în Israel", a mai spus Blinken.

Şeful diplomaţiei americane a "salutat" acest prim convoi umanitar, însă a lansat şi un avertisment.

"Am fost clari: Hamas nu trebuie să se amestece în furnizarea de ajutor vital. Populaţia civilă palestiniană nu este responsabilă pentru terorismul atroce al Hamas", a mai spus Antony Blinken.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La Londra 100 000 de "englezi", au demonstrat ptr. Palestina si Hamas

    1. Da...si?

      Care i problema ta? 

      PT populatia civila au demostrat. pentru oprirea masacrului de civili si bebelusi, pt oprirea distrugerii de locuinte, scoli spitale si biserici.

      si pt dreptul palestinienilor de a trai in tara lor, sau macar o parte din ce a fost tara lor inainte de israel. solutia celor 2 tari. 

      hamas sunt niste teroristi primitivi si cam slabi, care au incercat o manevra sinucigasa posibil pt a opri recunoasterea israel de arabia saudita, ceea ce ar face imposibila recuperarea teritoriilor palestinienilor.  

      israel a intrat la palestinieni in casa si acum spun ca e casa lor. asta au facut in ultima suta de ani, si asta fac si acum. e un razboi al celor puternici si bogati contra celor slabi si saraci. asta sustine lumea la londra si altundeva. pe cei salbi si saraci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb