Agentul Guvernamental pentru CEDO a susţinut azi o conferinţă de presă

F. A.
Politică / 17 ianuarie 2011

Agentul Guvernamental al României la Curtea Internaţională a Drepturilor Omului (CEDO), Răzvan-Horaţiu Radu, a susţinut azi o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul anului precedent şi priorităţile pentru 2011, arată un comunicat remis redacţiei.

Răzvan-Horaţiu Radu a menţionat faptul că în 2010 a crescut numărul de cauze câştigate de statul român la CEDO, a scăzut numărul de condamnări, precum şi suma totală ce trebuie plătită ca despăgubiri de statul român. Tipurile de cauze care continuă să atragă condamnarea statului român rămân aceleaşi ca şi în anii precedenţi: dreptul de proprietate, neexecutarea hotărârilor judecătoreşti, durata procedurilor judiciare, condiţiile de detenţie din penitenciare.

În ceea ce priveşte priorităţile pe anul 2011, Agentul Guvernamental al României la CEDO a menţionat organizarea la Bucureşti, în cursul lunii februarie, a unei Conferinţe internaţionale privind "Restituirea proprietăţilor în concordanţă cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului". La eveniment au fost invitaţi participanţi din aproximativ 20 de state (Albania, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Georgia, Federaţia Rusă etc.), la nivel de secretar de stat/vice-ministru din cadrul autorităţilor specializate în problematica restituirii proprietăţilor. Conferinţa urmăreşte lansarea unei dezbateri publice internaţionale asupra acestui subiect, prezentarea problematicii restituirii proprietăţilor şi a condamnărilor la CEDO în această materie - aceasta fiind una specifică statelor postcomuniste, nu doar României -, precum şi prezentarea unor exemple de bune practici în materie din partea statelor participante.

"În 2011 vom încerca să ne axăm mai mult pe diseminarea jurisprudenţei printre reprezentanţii autorităţilor, tocmai pentru a preveni viitoare încălcări ale Convenţiei. Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental al României la CEDO, va continua să fie un motor de propagare a jurisprudenţei Curţii, inclusiv în cadrul grupului de lucru privind implementarea hotărârii pilot privind dreptul de proprietate", a declarat subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb