Agricola Bacău lansează o linie de ambalare în atmosferă controlată (sistem BDF), destinată produselor refrigerate, investiţie în valoare de 200.000 euro, se arată într-un comunicat al companiei.
Prin noua linie de ambalare, alături de alte investiţii destinate producţiei de carne de pasăre, Agricola Bacău şi-a propus ca, până în 2008, ponderea produselor refrigerate să fie de 80% din totalul produselor de carne comercializate. "Prin ambalarea în sistem BDF, produsele îşi păstrează suculenţa şi prospeţimea mai mult timp, cu un termen de valabilitate dublu (opt zile) faţă de produsele refrigerate ambalate în mod obişnuit", se precizează în comunicat.
În acest moment, ponderea produselor refrigerate de pui este de 30%, restul de 70% fiind congelate. Potrivit companiei, Agricola Bacău deţine, în prezent, 16% din producţia de carne de pasăre realizată de unităţile specializate din România, cifră care îi conferă poziţia de lider, cu o cotă de piaţă de 10% pe segmentul cărnii de pasăre şi o notorietare asistată de 78% în rândul consumatorilor, potrivit concluziilor unei cercetări realizate de IRSOP Market&Research.
În perioada 2007-2008, planul de investiţii pentru producţia de carne de pasăre are o valoare de 5,5 milioane de euro şi include modernizarea Abatorului de Păsări şi a Staţiei de Incubaţie. Etapele presupun înlocuirea liniei tehnologice automatizate, cu efect direct de creştere a capacităţii la 35.000 tone în viu anual, mărirea capacităţii de refrigerare, implementarea sistemului de ambalare BDF şi realizarea unei staţii moderne de epurare a apelor uzate.