Agricultorii - obligaţi să plătească impozit pe subvenţiile necheltuite în 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 17 ianuarie 2011

Agricultorii au primit subvenţii chiar şi în ultimele zile ale anului trecut şi n-au mai avut timp să cheltuiască aceşti bani, care le-au intrat în contabilitate ca venit. În aceste condiţii, unii dintre ei vor fi obligaţi să plătească impozit, a declarat Niculae Ştefan, preşedintele "Agrostar", citat de Mediafax.

Potrivit lui Valeriu Tabără, minis-trul Agriculturii, "în prezent, plata totală pe suprafaţă a fost sau este pe punctul să fie achitată în procent de 40%. Altădată discutam de aceşti bani în lunile mai-iunie. Între Crăciun şi Revelion s-au plătit către fermieri undeva la 550 milioane lei".

Niculae Ştefan spune că cea mai mare parte dintre cele 550 de milioa-ne de lei va fi impozitată cu 16%, întrucât banii nu au putut fi cheltuiţi până la sfârşitul anului de către agricultori.

"La noi, dacă fermierul nu cheltuieşte banii pînă la sfârşitul anului, aceştia se impozitează dacă firma are profit. În celelalte ţări din Uniunea Europeană, subvenţiile nu se impozitează. Noi am mai semnalat acest lucru la Ministerul Finanţelor, dar în contextul crizei economice nu văd de ce ar dori să rezolve problema. Ne gândim să facem o sesizare şi la premier", a afirmat domnul Ştefan.

Astfel, pe de o parte "Agrostar" propune ca banii primiţi în perioade în care nu se fac cheltuieli în agricultură să nu fie impozitaţi. Pe de altă parte, Valeriu Tabără a declarat: "Altădată nu le mai dăm banii, ca să nu mai plătească impozit. Nu ştiam de chestia asta, că le facem necazuri dându-le bani. Nimeni dintre reprezentanţii agricultorilor, la toate dis-cuţiile avute, nu a spus că nu vrea banii în decembrie ci, din contră, s-a forţat nota. În plus, am intrat în perioada regulamentară a plăţilor. De ce s-o evităm? N-am cum s-o evit".

Ministrul Agriculturii a adăugat că unii fermieri au achitat credite la bănci, chiar şi în ultima zi a anului. "Am ţinut trezoreriile deschise până în ultima zi, şi directorii direcţiilor agricole, ca să putem plăti. Anul trecut s-au dat în luna iulie banii, dar nu s-au mai dus pe agricultură, că iulie şi august sunt luni moarte. Or, dacă le dai în timp, marea majoritate a banilor se duc pe agricultură şi rezultatul final se vede", a mai spus Tabără.

APIA a început plata avansului în cadrul campaniei SAPS 2010 în data de 16 octombrie. Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro pe hectar, avansul fiind de 37,85 euro pe hectar, reprezentând 47,10% din suma aprobată să se acorde beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb