Agricultorii refuză subvenţia Ministerului Agriculturii la motorină şi pregătesc acţiuni de protest

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 februarie 2008

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură "Agrostar" a anunţat, vineri, că nu acceptă ultima oferta a Ministerului Agriculturii privind acordarea unei subvenţii de un leu la litrul de motorină. "Federaţia Agrostar apreciază disponibilitatea ministrului Dacian Cioloş de a găsi soluţii şi oportunităţi pentru rezolvarea solicitărilor noastre în ceea ce priveşte sprijinul pentru legumicultori şi pomicultori, dar oferta pentru micşorarea preţului la motorină este de neacceptat", se arată într-un comunicat al sindicatului.

Propunerea Ministerului Agriculturii nu este adecvată, în condiţiile în care preţul la îngrăşăminte şi la sămânţă pentru campania agricolă de primăvară a atins cote inimaginabile, mai susţin reprezentanţii "Agrostar".

Federaţia "Agrostar" a solicitat ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, reducerea cu 50% a preţului motorinei practicat la pompă (n.r. - o reducere de circa 1,9 lei, aproape dublu faţă de oferta ministerului), ca urmare a preţului exorbitant al acestui combustibil, de 3,8 lei pe litru, şi a unei accize de 220%, impusă de Finanţe.

Lista de revendicări a sindicaliştilor mai cuprinde acordarea unui sprijin financiar de 2000 de lei la hectar pentru legume şi fructe, de 1450 de lei pentru legume şi fructe de câmp, 1230 de lei pentru pomicultură şi subvenţii de 0,5 lei la litrul de lapte de bovine şi de 0,4 lei pentru laptele ovinelor.

"Dacă fermierii nu vor primi subvenţii conforme cu realitatea, nici nu putem discuta de începerea campaniei agricole de primăvară", a atras atenţia preşedintele "Agrostar", Ştefan Nicolae, într-o conferinţă a sindicatului.

Decizia Federaţiei "Agrostar" râmâne fermă: "Până când Guvernul României nu va găsi soluţii de reducere a preţului la motorină, acţiunile sindicale programate în luna martie, respectiv pichetarea Ministerului Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale, sediul Comisiei Europene la Bucureşti, precum şi organizarea unui miting la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles sunt inevitabile".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb