Agricultorii vor plăti cel mult 0,4685 lei/kWh/an pentru energia folosită la irigaţii

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 25 iulie 2007

Agenţii economici care beneficiază de serviciile de irigaţii vor plăti pentru energia electrică maximum 0,4685 lei pe kWh/an pe timpul zilei şi 0,2343 lei pe kWh/an pe timpul nopţii, potrivit unui ordin al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, publicat marţi în Monitorul Oficial.

Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) precizează că agenţii economici vor trece de la orice tip de tarif binom la tariful de tip E1, pentru punctele de consum aferente sistemelor de irigaţii.

Potrivit ordinului preşedintelui ANRE nr. 49/2005 pentru aprobarea tarifelor la energia electrică livrată consumatorilor captivi, în cazul tarifului de tip E1, consumatorii trebuie să plătească, pe timpul zilei (în intervalul orar 6.00-22.00) 0,3259 lei/kWh/an pentru tensiune înaltă (110 kV şi peste), 0,3565 lei/kWh/an pentru tensiune medie (1-110 kV exclusiv) şi 0,4685 lei/kWh/an pentru joasă tensiune (0,1-1 kV inclusiv).

Totodată, pe timpul nopţii (între orele 22.00 şi 6.00) şi de vineri (ora 22.00) până luni (ora 6.00), tariful de tip E1 stabileşte un tarif de 0,1630 lei/kWh/an pentru înaltă tensiune, 0,1833 lei/kWh/an pentru medie tensiune şi 0,2343 lei/kWh/an pentru joasă tensiune. Aceste tarife nu includ acciza şi TVA.

Furnizorii de energie sunt obligaţi să ducă la îndeplinire prevederile ordinului preşedintelui ANRE, iar Departamentul preţuri şi tarife în domeniul energiei electrica din cadrul ANRE va urmări aplicarea acestuia.

La începutul lunii iunie, fostul director general al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Ioan Nastea, declara, pentru NewsIn, că Electrica va furniza energie cu tarife reduse până la 50% pentru irigaţiile realizate noaptea şi în week-end.

Premierul Tăriceanu a anunţat, în cursul lunii mai, o serie de decizii luate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv creşterea subvenţiei pentru irigaţii de la 3,9 milioane lei vechi/ ha la 7 milioane de lei (vechi) /ha şi posibilitatea ca de acest ajutor să beneficieze şi utilizatorii individuali, nu numai asociaţiile de utilizatori.

Premierul Tăriceanu a mai spus că măsurile dispuse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul atenuării efectelor secetei, şi-au atins ţinta "într-o măsură foarte mică", argumentând că numai 7% din suprafaţa irigabilă a fost irigată.

Premierul a spus că acest lucru denotă şi o slabă implicare a autorităţilor în a prezenta agricultorilor avantajele oferite de Guvern şi de a-i convinge să le folosească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb