Agricultura a subvenţionat peste jumătate din suprafaţa culturilor de toamnă

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 24 septembrie 2007

Agricultura a subvenţionat peste jumătate din suprafaţa culturilor de toamnă

Ministerul Agriculturii a acordat sprijinul financiar sub forma bonurilor valorice pentru înfiinţarea culturilor de toamnă pentru 1,5 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezintă peste jumătate din suprafaţa estimată pentru toamnă. "Pentru această toamnă se estimează însămânţarea unei suprafeţe de aproximativ 2.700.000 hectare de teren agricol. Este vorba de culturi de rapiţă, orz şi grâu", a spus preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Adrian Rădulescu.

Acesta a precizat, citat de NewsIn, că, până în prezent, fermierii au primit bonuri valorice pentru realizarea culturilor de toamnă pentru o suprafaţă de 1.500.000 hectare de teren agricol.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), până în data de 19 septembrie, au fost arate 1.236.354 hectare de teren agricol, ceea ce reprezintă 47% din suprafaţa estimată pentru acest an. De asemenea, din datele MADR rezultă că doar 12.067 de hectare au fost însămânţate, ceea ce reprezintă mai puţin de un procent din suprafaţa totală.

MADR acordă sprijin pentru înfiinţarea culturilor de toamnă prin atribuirea gratuită de bonuri valorice, pentru subvenţionarea motorinei sau a biodiselului şi pentru achiziţionarea de seminţe, pesticide sau îngrăşăminte. Fermierii care doresc să beneficieze de acest sprijin financiar trebuie să depună o cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA), până la 15 octombrie.

Producătorii agricoli pot primi bonurile valorice de la APIA, dacă îndeplinesc mai multe condiţii. Astfel, fermierul trebuie să facă dovada proprietăţii sau a dreptului de folosinţă asupra pământului. De asemenea, fermierul trebuie să-şi asigure culturile şi să utilizeze doar seminţe certificate şi de calitate. Mai mult, producătorul agricol nu primeşte acest sprijin financiar dacă figurează ca debitor ca urmare a nerespectării condiţiilor de eligibilitate aferente altor forme de sprijin acordate în ultimii trei ani. Guvernul a decis alocarea sumei de 1,32 miliarde lei pentru subvenţionarea înfiinţării culturilor de toamnă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb