AIPC solicită MSI desecretizarea contractului de privatizare a Romtelecom

F.A.
Companii / 10 septembrie 2013

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) solicită Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) desecretizarea contractului de privatizare a Romtelecom, conform unui comunicat de presă.

"Având în vedere licitaţia prin care se va alege un consultant care să acorde asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de stat, reprezentând 45,99% din capital, AIPC solicită decretizarea contractului de privatizare al Romtelecom asa cum a solictat oficial inca din 4 iulie 2011", se arată în solicitarea transmisă Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

"Conform surselor de presă din anul privatizării, 1998, prin contract se prevedea listarea la bursă a pachetul deţinut de statul român. Totuşi, această listare nu s-a concretizat, deşi în ultimii 15 ani am avut parte de promisiuni în această direcţie. Dacă listarea este prevăzută în contractul de privatizare, nu înţelegem de ce această operaţiune nu s-a realizat încă. Totodată, nu înţelegem cine sau de ce reprezentanţii statului nu pun la dispoziţia publicului contractele de o importanţă deosebită pentru România, iar circul din cadrul contractului cu Bechtel nu ar trebui generalizat", adaugă AIPC în solicitare.

Asociaţia reaminteşte că a solicitat şi în iulie 2011 AVAS desecretizarea contractului de privatizare a companiei Romtelecom, însă Autoritatea nu a dat curs acestei solicitări.

AIPC consideră că finalizarea privatizării Romtelecom prin intermediul pieţei de capital este cea mai transparentă metodă, fiind evitat astfel riscul unor critici ulterioare privind corectitudinea preţului, dar poate fi obţinut un preţ pe care piaţa îl consideră corect.

"Statul poate obţine un preţ mai mare dacă listarea va fi realizată cât mai repede astfel încât să beneficieze de interesul ridicat al investitorilor, care vor sunt atraşi de derularea listărilor anunţate la companiile de stat precum Romgaz, Hidroelectrica şi cea care are loc în prezent la Nuclearelectrica. Astfel, pe de o parte exitul statului din acţionariatul Romtelecom prin intermediul bursei poate fi realizat într-un mod transparent şi la un preţ corect, iar pe de alta, pe termen îndelungat, statul va încasa fonduri suplimentare prin impozitul aplicat pe câştigul pe piaţa de capital", precizează AIPC.

Potrivit Asociaţiei, listarea Romtelecom va contribui la creşterea rulajelor pe bursă, ceea ce va atrage noi investitori şi companii noi pentru listare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8217
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2862
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0012
Gram de aur (XAU)Gram de aur411.4200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb