AIRBUS: "Criza din Ucraina a crescut interesul pentru elicopterele de atac"

V.B.
Companii #Apărare / 22 mai 2014

Criza din Ucraina a generat creşterea interesului unor state europene pentru achiziţionarea de elicoptere de atac, dar, până în prezent, nu a avut vreun impact semnificativ asupra vânzărilor de elicoptere civile produse de Airbus Helicopters pe piaţa din Rusia, a declarat marţi directorul companiei, Guillaume Faury, citat de Reuters.

Airbus Helicopters (fostul Eurocopter) concurează la o licitaţie pentru un contract de de 3 miliarde de euro, organizată în Polonia pentru cumpărarea a 70 de elicoptere de transport, la care grupul european cu sediul central în Franţa va propune o versiune îmbunătăţită a modelului Super Puma.

Guillaume Faury a declarat la salonul aeronautic şi de apărare ILA din Berlin: "Toată lumea în Europa evaluează consecinţele pe termen scurt, mediu şi lung ale acestei crize asupra echipamentelor militare", adăugând, totuşi, că este prematur să evalueze impactul asupra numărului şi a naturii comenzilor.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au determinat diverse state europene să îşi majoreze bugetele alocate pentru echipamentele militare. Pe de altă parte, Guillaume Faury nu a constatat un impact notabil asupra vânzărilor de elicoptere civile pe piaţa din Rusia (de 50-60 de aparate pe an), unde Airbus Helicopters controlează aproximativ 40%.

"Nu este, însă, o situaţie de afaceri uzuală, în sensul că toată lumea urmăreşte cu multă atenţie evoluţia situaţiei", a subliniat Faury.

Anul trecut, elicopterele militare au consituit 45% din vânzările Airbus Helicopters. Pentru acest an, compania se aşteaptă ca recentele conflicte (Mali, Afganistan) să crească interesul pentru elicopterele sale de atac Tigre.

"Acest lucru ar putea avea un impact asupra sectorului elicopterelor militare, care poate juca un rol major pentru împiedicarea acestui gen de ameninţări venite din partea grupurilor de insurgenţi, şi nu din partea unor armate regulate", a mai spus Guillaume Faury.

Deocamdată, Airbus Helicopters este implicat în două mari proceduri de licitaţie în sectorul de apărare: în Coreea de Sud şi în Polonia. Rezultatul urmează să fie anunţat până la sfârşitul acestui an.

La începutul acestui an, Airbus Helicopters şi-a schimbat denumirea din Eurocopter. Compania face parte din concernul European Aeronautic Defence and Space Company, redenumit şi el Airbus Group. Airbus Helicopters a devansat Textron (divizie a grupului american Bell Helicopter) şi AgustaWestland (divizie a grupului italian Finmeccanica).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb