"Aktor" SA a predat la timp "Complexul Olimpic Sportiv" din Atena

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 august 2004

Societatea intenţionează să se extindă pe piaţa construcţiilor din ţara noastră

Compania "Aktor" SA, cea mai mare societate de construcţii din Grecia, căreia i-a fost încredinţat proiectul de construire a mai multor spaţii destinate Jocurilor Olimpice, a predat deja principalele lucrări, inclusiv stadionul olimpic, către ATHOC, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice Atena 2004, instituţie însărcinată cu organizarea Jocurilor Olimpice din 2004. Locaţia a fost sigilată, iar autorităţile greceşti, în colaborare cu autorităţi internaţionale, au efectuat ultimele verificări ale măsurilor de securitate, înainte de ceremonia de deschidere care va avea loc în data de 13 august.

Surse din piaţa autohtonă a construcţiilor ne-au declarat că această societate intenţionează să pătrundă şi pe piaţa românească, participînd deja la cîteva licitaţii.

Încheiată în data de 20 iulie, în aproape cincisprezece luni, în mai puţin de jumătate din timpul acordat pentru construirea complexului olimpic pentru Jocurile Olimpice din Sydney - 2000, şi realizată conform unui proiect întocmit de către arhitectul şi inginerul constructor spaniol de renume mondial, Santiago Calatrava, această construcţie complexă încorporează cel mai mare arc din lume, lung de aproximativ 305 metri, punînd o amprentă unică asupra Jocurilor Olimpice din 2004. Dimitrios Kallitsantsis, directorul general al "Aktor", a declarat: "Atena este un oraş încărcat de istorie. Orice constructor responsabil cunoaşte foarte bine problemele legate de o locaţie sensibilă atît din punct de vedere arheologic, cît şi seismic. Înainte de a ne permite începerea lucrărilor, autorităţile s-au confruntat cu o serie de întîrzieri neprevăzute, legate de achiziţionarea locaţiei, obţinerea tuturor aprobărilor necesare şi respectarea tuturor cerinţelor legale, din punct de vedere arheologic, caracteristice regiunii Attica. În mod special, acest lucru a dus la reducerea duratei de timp, anticipată iniţial, pentru construirea Stadionului. Am primit instrucţiunile finale privind demararea procesului de construcţie a complexului olimpic la începutul anului 2003".

Cu peste 1 miliard de euro investit în operaţiuni de securitate pentru a asigura desfăşurarea fără incidente majore a Jocurilor Olimpice din 2004, pregătirile finale pentru ceremonia de deschidere, organizată de compania londoneză Jack Morton Public Events, sunt deja încheiate.

Listată la Bursa de Mărfuri din Atena începînd din 1993, "Aktor" SA realizează aproape 20% din marile proiecte de lucrări publice de construcţii din Grecia, şi are o cifră anuală de afaceri de 900 milioane de euro şi un profit reportat de peste 115 milioane de euro (decembrie 2003). Activităţile lui Aktor în domeniul construcţiilor includ: şosele, tunele, linii de metrou, căi ferate, poduri, baraje, sisteme de apă şi canalizare, lucrări portuare, şcoli, spitale, centre culturale şi de conferinţă, clădiri pentru aeroporturi şi complexuri de locuinţe şi, de asemenea, importante clădiri de birouri, clădiri industriale, magazine şi case de vacanţă. În pregătirile pentru Jocurile Olimpice din Atena 2004, "Aktor" s-a ocupat de construcţia unor proiecte la scară largă, cum ar fi: Integrarea estetică a Complexului Olimpic Sportiv, Satul Olimpic, Centrul Internaţional de Transmisiune TV, Centrul de Presă, reţeaua de trenuri subterane şi ringul olimpic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb