ALEGERI FRF Căderea guvernului, bucuria unor candidaţi

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 17 ianuarie 2018

Căderea guvernului, bucuria unor candidaţi

Căderea cabinetului Tudose reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru câţiva dintre oamenii de fotbal care vizează postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Influenţa politicului în alegerile care au loc în fotbalul autohton (Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal) nu mai este negată de nimeni.

Numirea lui Gică Popescu în funcţia de consilier al prim-ministrului Mihai Tudose a produs rumoare la Casa Fotbalului, săptămâna trecută. Actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, care şi-a anunţat candidatura pentru alegerile din luna aprilie imediat după anunţul instalării lui Popescu, îşi vedea diminuate serios şansele de reuşită din cauza acestei mişcări politico-sportive. Demisia lui Mihai Tudose din fruntea executivului îl scoate practic din acest joc pe Gică Popescu, care evident că ar fi susţinut în bătălia electorală un fost coleg de generaţie în detrimentul lui Burleanu.

Actualul şef al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile pentru preşedinţia FRF programate la 18 aprilie: "Voi candida la aceste alegeri. Şi nu numai că voi candida, dar voi şi câştiga. Pentru că îi cunosc pe membrii FRF mai bine decât orice alt candidat. Nu îmi este teamă de niciun posibil candidat şi nu mă voi retrage din această campanie. Pentru că membrii FRF şi-au dorit o schimbare în 2014. Un mesaj de susţinere am primit din partea majorităţii membrilor Comitetului Executiv. Eu de astăzi intru în campanie electorală. De când sunt preşedinte al FRF mi s-a dat această etichetă că am fost pus aici de către clasa politică. Dar eu de dinainte de alegerile din martie 2014 nu am avut nicio întâlnire cu niciunul dintre liderii politici din România, deşi puteam să o fac. Dar nu am dorit să avem nicio imixtiune a politicului în fotbal. Eu sunt pregătit de aceste alegeri încă din 6 martie 2014, pentru că atunci a început campania împotriva actualei conduceri a Federaţiei Române de Fotbal. A fost o campanie foarte puternică a multor grupuri de interese care au fost deconectate în această perioadă de la selecţii, de la achiziţii, de la călătoriile cu avionul ale echipei naţionale, de la comisioanele din spatele transferurilor şi aşa mai departe".

Până acum şi-au mai anunţat intenţia de a candida, foştii internaţionali Florin Prunea şi Marcel Puşcaş, fostul arbitru Cristian Blaj, iar Ciprian Marica şi Ionuţ Lupescu (foşti jucători de top) încă nu sunt decişi 100% dacă vor intra în această bătălie sau nu. Adversar declarat al lui Burleanu, Gică Popescu a afirmat în mai multe rânduri că va susţine pe cel mai bine plasat contracandidat al acestuia, dar datele problemei, la nivelul influenţei, sunt uşor modificate de ultimele evoluţii pe scena politică. Cu certitudine că lista de candidaţi va suferi modificări în următoarea perioadă, fiind posibile unele surprize.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit ca alegerile pentru preşedinţia FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. securistule ai zilele numarate(la conducere)ai venit pe usa din spate tot pe acolo vei pleca

    1. mircea sandu, cancerul fotbalului romanesc ,tu esti ? Nu ai mictionat destul pe romani fara sa primesti suturi prin partile dorsale ?!!? Dumneata cu cooperativa lu' dragomir de la brutarie ,nu v-ati batut joc destul cu raposatul jean padureanu, cu alt raposat sachelariu de la Bacau samd ???!!?? Vai de capul vostru de mafioti ordinari, carpele famigliei becali ce sunteti !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb