Alegerile la Bursă se joacă, încă

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 februarie 2010

Scaunele din conducerea Bursei aşteaptă să fie ocupate.

Scaunele din conducerea Bursei aşteaptă să fie ocupate.

Jocurile încă nu sunt făcute pentru alegerile programate să aibă loc mâine, când Bursa de Valori Bucureşti (BVB) urmează să-şi înnoiască Consiliul de Administraţie şi să încredinţeze un nou mandat de preşedinte, pe o perioadă de doi ani.

În afară de Dan Paul, nimeni nu şi-a mai depus candidatura, deşi zvonurile colportate de brokeri îi mai menţionează şi pe Mircea Botta şi Stere Farmache.

Deşi Siminel Andrei a negat, ieri, într-o declaraţie explicită, că ar candida, brokerii insistă să suspecteze că o va face, totuşi, ca surpriză.

Siminel Andrei a declarat: "Nu candidez la funcţia de preşedinte întrucât opiniile mele sunt opiniile unei minorităţi destul de puternice, dar totuşi o minoritate. În plus, BVB are acţionari care deţin indirect peste 10% din bursă şi care, pentru a deţine şi mai mult şi la preţuri cât mai mici, au nevoie de obedienţă şi nu de performanţă în această fază. Voi încerca, în perioada următoare, să militez pentru limitarea efectelor acestui fenomen care contaminează democraţia bursieră, baza încrederii investiţionale".

Totuşi, ieri, el şi-a depus candidatura pentru un loc în Consiliul de Administraţie.

Brokerii atrag atenţia că, astfel, Siminel Andrei anunţă implicit că va participa, personal, la Adunarea generală, iar nu prin reprezentant. Ei spun că tradiţia anilor trecuţi permite înscrierea candidaturii la preşedinţie în chiar cursul desfăşurării Adunării Generale (dacă aceasta o admite, deşi Statutul nu prevede o astfel de procedură). Brokerii spun că, astfel, devine posibil ca, dacă apreciază oportunitatea, Siminel Andrei să se răzgândească pe loc, în pofida declaraţiei sale recente.

Administratorii operatorului de piaţă au propus şi reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administraţie de la 9 la 7. Astfel, pentru locurile de administrator rămase, vor candida Dana Mirela Ionescu, directorul general al Raiffeisen Capital & Investment, Daniel Ţepeş, acţionarul majoritar al firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, Valentin Ionescu din partea Vienna Investments Trust, Lucian Isac, directorul general al Estinvest, Cristinel-Sandu Popescu, de la Voltinvest, Ionel Uleia, preşedintele Prime Transaction, Costin Mergiani şi Bogdan-Alexandru Garbu, din partea KD Capital Management, Mihai Chişu, broker la sucursala din Bucureşti a IFB Finwest Arad, Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, Ciprian Zah de la Broker Cluj, un director în cadrul Electrica, Eugen Brădean, fostul vicepreşedinte al Asociaţiei Brokerilor, Vergil Popescu, Adrian Ştefănescu, un membru al comisiei de admitere la tranzacţionare a BVB, un avocat susţinut de firma de brokeraj HB Invest, Radu Ghidermic, Liviu Tibichi de la Transilvania Capital, Adrian Cristian, propus de Equity Invest, Mircea Solovastru din partea KBC, preşedintele Confident Invest, Nicolae Gherguş, Ovidiu Sergiu Pop, Octavian Molnar şi Adrian Mănăilă, actuali administratori. La încheierea ediţiei, preşedintele Bursei Române de Mărfuri, Septimiu Stoica, şi avocatul Alina Cobuz-Băgnaru erau ultimii înscrişi în cursa pentru un loc în consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. teparul BVB, Farmache cel care a Jefuit aceasta institutie intai trebuie sa dea explicatii la parket pentru milionul de euro dat pe un teren si pe care Bvb nu l-a recuperat si pentru alte miliarde date pe contracte fara licitatie, cand bursa era de stat. deasemenea pentru smenurile aranjate cu Bogdan Baltazarsi cu Sanevit. Bursa arata dezastruos datorita acestui individ si grupului pe care il reprezinta ( patriciu, hrebenciuc, vantu, siminel si altii). daca vreti sa distrugeti bursa de tot alegeti-l. sa vedeti ce va urma. D-le Presedinte Basescu fiti atent la ce se intampla la BVB!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb