ALERT ASF a declanşat o investigaţie în cazul manipulării de la SIF Banat Crişana

M.S.
Anticorupţie / 11 august 2020

 ASF a declanşat o investigaţie în cazul manipulării de la SIF Banat Crişana

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a declanşat o investigaţie în cazul manipulării de la SIF Banat Crişana, după cum rezultă din răspunsul dat Redacţiei BURSA la întrebarea:

" Care este poziţia pe care o adoptă instituţia dumneavoastră faţă de manipularea despre care vorbeşte Ziarul Bursa, ce are reverberaţii în întreaga piaţă de capital?"

Serviciul Comunicare şi Relaţii Interinstituţionale al ASF a răspuns:

"Având în vedere solicitarea dumneavoastră vă informăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară a iniţiat o investigaţie pentru a clarifica toate aspectele referitoare la această situaţie. Concluziile vor fi comunicate după încheierea acestei acţiuni, în măsura în care aceste informaţii vor putea fi făcute publice."

Ziarul BURSA a publicat în ultimele zece zile o serie de articole care dezvăluie că Valoarea Activului Net al SIF Banat Crişana a fost raportată pieţei cu un supliment de un miliard de lei, ceea ce se încadrează în prevederile legale privitoare la manipularea pieţei.

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. Manipularea a fost evidenta inca de la bun inceput intrucat nu exista niciun alt motiv intemeiat care sa justifice listarea SIFI.

    Poate ne explica si noua SIF1 si mai ales ASF-ul de ce este necesara si ce justifica listarea SIFI cu o lichiditate de numai 13 actiuni!!!! 

    Ce justifica o asemenea listare? 

    De ce este posibila o asemenea listare?

    Ce piata de capital este asta si ce supraveghere are ea daca o companie poate fi listata cu un free-float de numai 13 actiuni (si alea controlate indirect)? 

    1. Ai perfectă dreptate! In maxim 10 secunde ASF trebuia să rezolve situația!13 acțiuni !!!???

      e o bagabonteala la Romanica in tot ce are de-a face cu administratia statutului de n-avem egal decit prin Africa. absolut dezgustator

      Abia acum declanseaza investigatia, dupa ce piata urla de cativa ani pentru mizeriile de la SIF1 si de cateva saptamani pentru ultima mizerie, cea cu manipularea VUAN-ului?

      Acum ar fi trebuit sa avem sanctiunile, nu declansarea. 

      Declansarea este de ochii lumii, praf in ochi si se va finaliza cu o simpla amenda pentru Dragoi. 

      Procuratura a fost anuntata? 

      Evident ca nu a fost anuntata. 

      Legislatia a fost actualizata astfel incat cei la Lakis, Balteanu stc. sa nu mai aiba ce cauta in piata, pe veci, listarile de tipul celei de la SIF1 sa nu mai aiba loc, cartelizarea SIF-urilor sa inceteze (si la fel dirijarea profiturilor catre conducerile companiilor listate sau catre actionarul majoritar prin diverse tertipuri, sa inceteze) ? 

      Evident ca raspunsul este NU!

      Revine din nou intrebarea: Pentru ce mai exista si platim ASF-ul? 

      Nu ii mai stricati concediul lu' Cipri Copar tenismenul instelat....ca trebuie si domn director sa pape undeva salariul imens din ASF...mai la toamna cu prostiile astea cu SIF-urile...ce naiba

    "Concluziile vor fi comunicate după încheierea acestei acţiuni, în măsura în care aceste informaţii vor putea fi făcute publice." tradus prin incepem cu batista pe tambal. chiar credeti in tara asta de valori ca asf face ceva pentru investitorul de retail?

    Înșelătorie , haideți sa o spunem pe nume. Listarea SIFI a fost o mare înșelătorie . ASF a și dat atunci niște sancțiuni ca sa adoarmă vigilenta , pe urma s-a așternut tăcerea.

    1. DELISTARE, asta este masura...si gata macar am terminat cu comedia asta, dar mai sunt sialte comedii la SIF1...de exemplu toate fondurile alea inchise, prin intermediul carora vor sa preia SIF5.

    Investigație după ce mortul e la groapa. Fix ca in cazul Harinvest. Păi gruparea SIF 1 trebuia demult razuita de pe piata. Ce investighează, nu e clar ca la fiecare capat e aceeasi mana? Daca sunt 13 acționari toți și sunt administrati de drăgoi, cum sa credem noi ca tranzacțiile , trei la număr, apărute la momentul potrivit cât sa calculeze VUAN ul au fost facute fără știrea lui?! SIFI are acelasi administrator . Administrare imobiliare pe numele ei, condusă tot de drăgoi. Stie cineva ce bousuri încasează din sandramaua asta acest domn? Nu. E normal? Nu! Are SIFI profit? Nu. Povestea asta e mult mai sulfuroasa, manipularea pieței e un mizilic. Hai sa ne facem ca muncim.

    1. De acord!

      Piata stie mai multe decat ASF-ul ceea ce insseamna ca ASF-ul este inutil. 

      Sa-l desfiintam si sa angajam un avocat care sa apere piata de infectie ca este mai ietin si mai eficient.

      ASF-ul apara infractorii din piata pe banii nostri. Ducem in spate 2 lipitori - infractorii si ASF-ul. Pana cand? 

    Bravo Bursa!

    CEL MAI MARE MANIPULATOR AL SIF 1 E ZIARUL BURSA CU MAKE IN FRUNTE

    HAAAA 

    1. Ce bine te-ai razbunat, retardatule!

      Toti partizanii lui Dragoi sunt asa.

      Make, toţi care nu sunt de aceeași părăre cu tine ori te critică sunt retardaţi. Ce păcat, cândva te bucurai de aprecierile mele...

      Si care e parerea aia cu care nu este de acord anonimul de la opinia cu nr.6.? Sau cu ce il critica? Nu vezi ca esti retardat?

      Pentru infractori adevarul inseamna manipulare.

      Explica-i prostului ca e prost, daca poti. 

      De unde stii ca se bucura de ele?

      Nimeni nu se poate bucura de aprecierile unui retardat.

    FELICITARI BURSA!!!

    1. Daca informatiile se refera la afaceri PUBLICE , ele , informatiile , trebuie sa fie PUBLICE . Fara nici o conditionare ! ASF-ul sa nu isi caute alibiuri a priori !

    Excelent! Make este formidabil, ca intotdeauna. Cel mai bun ziarist, dupa parerea mea.

    Consilierii investigatori de la ASF ar trebui sa fie atenti, daca se confirma, trebuie sa sesizeze organele. Daca nu, este favorizare.

    F. bun articolul ca si precedentele pe ac tema

    Pentru comentariile "aiurite" cu tenta de "injuram pt ca nu stim sa vorbim" ma abtin sa pun un epitete 

    nu de altcela dar ar fi greu digerabile de unii "intelectuali" 

    De acord cu intrebarea in contextul creat (prezent si anterior) ce rost mai are ASF? 

    poate unul de sevitute politico-mafiota-cu tente grave de ilegalitate trecute cu vederea (sau poate chiar incurajate) (si mai grav) de catre cei care ar trebui sa o cheme la raport 

    Cum sa dai de cap la asa o structura MAFIOTA? 

    Iar daca s-ar face o socoata cu cat "costa" AFI doar ca "existenta" s-ar ridica un voal ce ar scoate la suprafata multe si urat mirositoare RAHATURI

    Am citit seria de articole. Cred ca vor urma noi episoade. Dar din ce am inteles pana acum avem pe de o parte pe cei care au gandit schema: un sef de sif, un consilier de al lui, cativa investitori de fatada si un broker. Pe de alta parte ii avem pe cei care ar fi trebuit sa sanctioneze schema: un vicepresedinte si un director din asf, un ceo si un director de operatiuni din bvb. In total minim 10 persoane, care au nume si prenume. Din filmele americane stim ca binele invinge si ca ar trebui sa se lase cu puscarie. Pariem ca filmele nu au nicio legatura cu realitatea?

    1. cum s-ar zice viata bate filmul

      Eu zic ca ordinea e:

      -un consilier al presedintelui de la sif  

      -un presedinte de la sif 

      -

      Corect. Intai Lakis a gandit, Dragoi doar a executat.

      Nu "au gandit schema ",au preluat-o de la Sorin Ovidiu Vântu ăla cu FNI. E identică!

      Si asta e adevarat.

    asa si? cu ce va influenta asta pretul SIF1? cu ce va schimba asta portofoliul actionarilor? cu ce va imbunatati asta graficul lui SIF1? o sa dea dividende mai mari? ii bubuie pretul? nu inteleg de ce atatea aplauze si artificii

    1. daca nu intelegi este doar problema ta si ar tr sa tii pt tine

      Nu intelegi pentru ca esti retardat.

    Felicitari Bursa, Felicitari MAKE!

    Toti dragoistii au inghetat. Desteapta lumii, mahalagioaica MI7 a inghetat. Idiotul cu plapuma si calendarele a inghetat. La SIF Banat Crisana e peisaj hibernal, in plina vara.

    1. Cum e turcu', si pistolu'. N-au creier.

      Adica, creierul e la Lakis.

    nu va mai agitati ca va agitati degeaba. voi nu pricepeti ca mister dragoi are la degetu mic asfu si nu numai. pai ce sa-i faca asfu lu asta ? NIMIC. chiar NIMIC. totul e un circ. asta daca baronul sifurilor nu a suparat pe cineva mai mare si sa-l dea jos si sa suga ce mai e de supt.

    pai bai oameni buni, mai cercetati voi pana sa comentati aicea sa vedeti legaturile dintre domn dragoi, el lakis si asf. pai astia au facut ce-au vrut ei mai presus de orice lege. deci intentia lor este de a lua toate sifurile si sa suga tot pana la ultimul leut, sa transfere prin offshoruri prin cipru,malta,liechtenstein si sa lase in paragina totul cum au lasat toti politicienii tara dupa '89. 

    pai astia pana acum trebuiau sa fie la zdup, totul este la vedere, pana si orice prost poate sa vada asta din 2-3 clickuri pe google. credeti ca nu se stie ? SE STIE dar nu se va face nimic. mascarada totala. 

    1. Da, dar investigatie n-au vrut. Investigatia poate sa devina si ea circ, dar de vrut, n-au vrut-o. De aia e Make mare!

    Situatia la sif uri e complicată. Le au ametit cu atâta legislație pana au ajuns ca rasdacele de pe vremurile răposatului chelu. Scapă cine poate din ele. Eliminarea pragului a fost o păcăleală. Cine a avut tupeu a cumpărat și acum stăpânește.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb