ALERT Băsescu despre ASF: "Ruşanu, Dăianu şi Ursache, cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor"

V.B.
Piaţa de Capital / 19 februarie 2014

Băsescu cere demisia întregii conduceri a ASF

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că va cere Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), susţinând că instituţia este "o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă".

"Şi dezbaterea publică, şi realităţile mă obligă să cer Parlamentului revocarea imediată a întregii conduceri a ASF. Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi. Fie că vorbim de Ruşanu, Dăianu, Ursache, soţia domnului Chiţoiu, de Dan Mircea Popescu (ce legătură o avea cu ASF, când a fost ministru la Muncă), fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toată această cloacă trebuie curăţată şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală", a explicat Băsescu.

Despre Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele ASF, Traian Băsescu a declarat că, deşi poate fi considerat ca având "o imagine bună", şeful statului îl ştie "de pe vremea Convenţiei" şi este de părere că "nu a fost în stare de nimic".

"După ce s-a dovedit foarte priceput în afacerile personale cu Sima (Cristian Sima, fostul şef al casei de brokeraj WBS România - n.r.), a venit să-şi recupereze pierderile la ASF. Îl invit să aibă decenţa să-şi recupereze pierderile din altă parte", este de părere Traian Băsescu.

Domnia sa a mai opinat că Dan Radu Ruşanu "nu are nicio legatură cu piaţa de capital".

"Taxele impuse pieţei pentru a-şi putea susţine salariile sunt nepermise şi fac viaţa grea firmelor, sunt mult prea mari faţă de dimensiunile pieţei. Dacă priviţi cu atenţie la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL, cu rude, naşi, nepoţi. El este reprezentativ şi pentru clientelism, şi pentru incompetenţă. Cer Parlamentului să îşi ia rolul în serios şi să cureţe imediat ASF, organizând un sistem de desemnare a conducerii şi a angajaţilor care să elimine clientelismul şi incompetenţa. Nu ne putem juca cu o piaţă de zece miliarde de euro. Se pare că domnul Ruşanu, domnul Dăianu şi domnul Ursache sunt cei mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor. Nu găsim alţii mai bine plătiţi decât ei. Niciunul nu are competenţe pe piaţa de capital. Se puteau selecta oameni care lucrează efectiv, care ştiu fenomenele, riscurile", a mai spus Băsescu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. tare nea base... :))

    1. am citit V.B si m-am speriat ca am gandit cu voce tare. Si tu ai ramas ca la dentist AAAAA? Sau o fi Virgin Beast:-)

    tare nea base... :))

    tare nea base... :))

    tare nea base... :))

    tare nea base... :))

    Draga domnule Presedinte,

    va rog frumos respectati principiul separarii glumelor in stat. Asa cum am eu cu domnul director de la Blackrock o intelegere va rog sa va tineti si dvs de cuvant cu domnul director de la Bursa. Deci, atata timp cat domnul Fink se ocupa de investitii s-a obligat sa nu provoace ropote de ras vizavi de telespectatorii mei. In contrapartida eu nu voi face nici o analiza investitionala pentru a-i pune la indoiala calitatile de investitor institutional. Asa ca dumneavoastra ar trebui sa faceti la fel cu domnul Goldstein si sa nu faceti concurenta ziarul Bursa pentru a intretine buna dispozitiei a locuitorilor plaiurilor mioiitice. In contrapartida domnul Goldstein se obliga sa nu preia asemeni domnului Soviani o pozitie de reprezentant al clasei politice in asa fel incat sa ne bucuram mai departe la auzul comunicatelor pline de intelepciune si talc ale celei mai exigente autoritati financiare :-) 

    1. Bre Virgil, esti purtatorul de cuvant a lu' Make? APOI, DESPRE CE "TELESPECTATORII MEI" vorbesti? in puii mei. 

      sincer imi plac oamenii care au stofa de presedinte. Dragul meu dupa ce am observat emisiunile lui nea Quest de pe CNN m-am gandit sa-i fac concurenta. Astazi seara domnul presedinte totusi m-a umilit :-) Interesant este ca modul in care gandeste Maestrul si Capitanul sunt in esenta identica. Daca vrei sa ma vezi in actiune baga Bruxelles Wachstum pe Goagl si pe intaiul si primul rezultat

      din vreo 3 milioane , dar mai ales inaintea paginii oficiale a Uniunii Europene :-) admira cum il combat pe nea Martin mai rau ca la Waterloo. O seara buna si pastreaza-ti moralul ridicat :-) 

    de multi ani deasupra pietei de capital,asigurari,samd troneaza astfel de institutii,abia acuma ati aflat? se mira lumea dece nu se ridica pragurile de achizitii la sif-ri,,printre altele,a-ti gasit explicatia,multi ani v-a trebuit sa intelegeti,dar este bine si acum

    Cloaca politica din Romania a facut incet pui in toate institutiile statului de la ASF pana la Presedintie. Tocmai in mandatul presedintelui Basescu aceasta cloaca de la ASF a rupt lantul si a si-a aratat coltii pe principiul "Legea sunt eu"si Ëu te-am facut(autorizat'eu te omor"'.

    Unde a fost presedintele , guvernele nasite si armata de consilieri in ultimiii 9 ani de cand aceasta cloaca creste, se dezvolta si prospera pe spinarea entitatilor autorizate ? De ce nu a luat nici o pozitie cand au fost numiti acesti oameni corupti si incompetenti la conducerea ASf, CNVM, CSA etc ? Oare presedintele are nevoie de un microscop sa vada cine a semanat, udat si i ingrijit aceste seminte de coruptie si incompetenta care au inflorit in toate institutiile statului ori a trait intr-un turn de fildes aparat de o armata de consilieri incompetenti si poate la randul lor corupti ? 

    Presedintele sa sesizeze SRI, Curtea de conturi, DNA, ANI, |etc pentru ca daca analizam avem de-a face cu un atac de subminare a institutiilor statului ! 

    Din mimica si tonul presedintelui se vede clar ca Chitoiu l-a suparat da l-a suparat rau pe presedinte prin aceasta cutie a Pandorei deschisa cu creditul de la CEC - nume predestinat pentru check -ul care a urmat la fiica ascunsa a presedintelui .  

    Rusanu, Ursache, Daianu ......urla pietele supravegheate de mai bine de un an ca toti sunt incompetenti si corupti si abia acum afla si presedintele ! 

    Can o sa afle de abuzurile si ilegalitatile de la sifuri , de la asigurari, si alte exemple de la firmele lui Chelu pana la delistarile cu cantec ? 

    "'Gura pacatosului adevar graieste !'"

    Intradevar ASF este o cloaca mancatoare de bani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb