ALERT / DIN CAUZA NEREGULILOR LA LICITAŢIILE PENTRU ACHIZIŢII, Ministrul Energiei cere demiterea a trei directori de la Conpet

V.B.
Companii #Energie / 31 martie 2014

Update 12:20 Nicolescu: "Toleranţă zero faţă de cei care cred că pot dispune după bunul plac de banii companiilor de stat"

Răzvan Nicolescu a declarat: "Le solicit şi pe această cale tuturor angajaţilor Departamentului pentru Energie, dar şi salariaţilor de la oricare dintre societăţile la care departamentul exercită, în numele statului român, calitatea de administrator, să-şi facă treaba cu profesionalism şi să-şi păstreze intactă integritatea. Guvernul are o toleranţă zero faţă de cei care cred că pot dispune după bunul plac de banii companiilor de stat".

Astfel de controale au început la întreprinderea Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), iar astăzi continuă cu societatea Conpet, a menţionat ministrul.

"Nu vom ezita să luăm măsuri în toate acele cazuri în care există semnale privind încălcarea procedurilor legale", a mai Nicolescu.

Conpet SA este o companie de stat care operează transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane-cisternă pe calea ferată, pentru aprovizionarea rafinăriilor cu ţiţei şi cu derivate ale acestuia. Din 5 septembrie 2013, acţiunile emise de Conpet se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu simbolul COTE. Astăzi, titlurile COTE au deschis în urcare cu 2,89%, până la preţul unitar de 46,3 lei. La această valoare, capitalizarea societăţii era de 389.588.760 lei.

---

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, i-a solicitat astăzi directorului general al companiei de stat Conpet, Liviu Ilaşi, ca, până la sfârşitul zilei, să pregătească formele legale pentru demiterea a trei directori din întreprindere: directorul general adjunct Narcis Florin Stoica, directorul Direcţiei de Operare, Nicolae Dobromir, şi şeful Serviciului de Achiziţii şi Logistică, Vasile Crişan, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Măsura a fost luată de ministru după ce a primit mai multe sesizări în legătura cu deficienţele înregistrate în sistemul de achiziţii publice al Conpet. Deficienţele au fost semnalate în special în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor privind achiziţionarea serviciilor de transport pe calea ferată, contract cu o valoare de peste 10 milioane euro.

În cazul licitaţiilor, au fost semnalate încercări de favorizare a anumitor agenţi economici, la jumătatea anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb