ALERT Guvernul pregăteşte un pachet legislativ cu măsuri suplimentare

C.P.
Politică / 15 mai 2010

Primul-ministru, Emil Boc, a condus astăzi, la Palatul Victoria, şedinţa Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

Premierul Emil Boc a cerut ca până miercuri să fie pregătit un pachet legislativ cuprinzând măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii fiscale, astfel încât în şedinţa de guvern săptămânală acest pachet să fie discutat în primă lectură, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

De asemenea, şeful Executivului a cerut să fie luate măsuri ferme de organizare pentru combaterea acestui fenomen şi să fie schimbate, "fără somaţie", persoanele din structurile implicate în aceste acţiuni dacă nu aplică cu profesionalism măsurile convenite. "Cine nu aplică programul Guvernului, pleacă. Putem să avem toată voinţa politică din lume, la Bucureşti şi la masa Guvernului, de a diminua evaziunea fiscală, dacă dincolo de această sală, sau dincolo de ministerele pe care le conduceţi, sau de autorităţile pe care le reprezentaţi nu se întâmplă nimic în teren", a declarat Emil Boc.

Primul-ministru a reiterat importanţa diminuării evaziunii fiscale mai ales în contextul în care Guvernul trebuie să ia măsuri drastice de austeritate. "Nu poţi să le ceri oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi, în acelaşi timp, să accepţi, în continuare, evaziunea fiscală. Evazioniştii nu plătesc pensii, statul plăteşte şi trebuie să plătească pensii. Iar dacă autorităţile statului nu-şi fac datoria, înseamnă că statul, în esenţă, este pus în pericol", a subliniat Emil Boc.

Premierul Boc a reamintit, de altfel, că aceste măsuri de diminuare a evaziunii fiscale sunt cuprinse şi în Acordul cu Fondul Monetar Internaţional. "Dar nu pentru că ne cere FMI avem nevoie de măsuri suplimentare de combatere a evaziunii fiscale, ci pentru că România şi românii ne-o cer. Iar, din acest punct de vedere, vreau să ştiţi că orice leu adus în plus din evaziune fiscală înseamnă bani în plus pentru infrastructură, pentru investiţii, pentru educaţie, pentru sănătate, pentru salarii şi pensii" a declarat şeful Guvernului.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii ministerelor şi structurilor cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale au prezentat principalele direcţii de urmat pentru a reduce la minim pierderile aduse la bugetul de stat de fenomenul evaziunii fiscale.

La şedinţa Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale au participat miniştrii Vasile Blaga, Sebastian Vlădescu, Cătălin Predoiu, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor şi ai Parchetului General.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb