ALERT Judecătorul insolvenţei Hidroelectrica, urmărit penal de DNA

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 20 mai 2014

Update 16:30 DNA solicită Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a magistraţilor

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, respectiv a lui Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru.

Potrivit DNA, cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.

Astfel, referitor la inculpatul Moldovan Mircea, în unele cazuri acesta a contactat persoana interesată şi i-a precizat că "îi va da un dosar de ziua lui", stabilind o întâlnire "pentru a sărbători", precizând totodată că, sunt fruntaşi practicienii în insolvenţă care primeau "dosare bune".

Prin sintagma "dosare bune" în materie de insolvenţă se înţelege din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă.

În alte cazuri oferta s-a materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar.

De asemenea, probatoriul administrat a relevat în cazul judecătorului sindic Moldovan Mircea faptul că, pretinderea s-a manifestat atât prin solicitarea adresată martorului denunţător, de angajare a unei nepoate la societatea sa de insolvenţă dar şi prin declararea nereală a insolvenţei, în cazul a două societăţi comerciale.

Acelaşi judecător a lăsat să se creadă că în schimbul unor beneficii materiale poate realiza intervenţia într-un dosar penal, pentru punerea în libertate a unui condamnat.

---

Update 08:36 Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinuţi

Cei patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi că ar fi cerut şi primit bani şi bunuri în schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolvenţă au fost reţinuţi, ieri noapte, pentru 24 de ore, după ce Secţia pentru judecători a CSM a avizat, la cererea procurorilor DNA, măsuri preventive în acest dosar, a declarat astăzi pentru ziarul BURSA Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.

Domnia sa a adăugat că magistraţii Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan vor fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Bucureşti (CAB), cu propunerea de arestare preventivă.

---

Mircea Moldovan, cunoscut publicului ca judecător sindic care gestionează insolvenţa Hidroelectrica, este urmărit penal de DNA, alături de alţi trei judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă.

Moldovan a fost filmat de presă intrând în sediul DNA pentru audieri, după ce toată ziua a fost hăituit de televiziunile chemate "la pont", încercând să se sustragă punerii în executare a mandatului de aducere.

Surse apropiate situaţiei susţin că lui Moldovan nu i se trage de la Hidroelectrica, ci de la alte dosare, unde ar fi primit mită pentru numirea administratorilor judiciari sau pentru tolerarea unor acţiuni greşite ale lichidatorilor. Oficial, pe site-ul Tribunalului Bucureşti, există informaţii că a gestionat dosare cunoscute precum Rodipet, Cuprom sau Metro Cash & Carry.

Pe holurile tribunalului se spune că Mircea Moldovan are printre cele mai multe hotărâri casate. Există voci din mediul judiciar care susţin că DNA i-ar fi pus sub urmărire penală fie pe Mariana Moncea, Ion Stanciu, Ciprian Viziru sau Elena Rovenţa. Conform informaţiilor oficiale, Mariana Moncea gestionează, printre altele, complicatul caz "Realitatea Media".

Potrivit comunicatului DNA, care nu dezvăluie numele judecătorilor, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, cei patru suspecţi ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu.

Procurorii au explicat că este vorba despre atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări.

Ieri, judecătorilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, iar procurorii afirmă că au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Adica acestea sa fie singurele insolvente la comanda? Pai cred ca ar trebui sa se mearga si la insolventele care au afectat actionarii minoritari ale societatilor cotate pe bursele romanesti, in primul rand, fiind cele mai reglementate, atat prin legea societatilor comerciale si cele asociate insolventei, cat si cele ale pietei de capital. Acolo poate ar fi bine sa se mearga, pentru ca sunt cel putin 10.000 de actionari care au fost afectati de aceste insolvente, actionari care au decis sa paraseasca piata de capital din cauza neincrederii in acest domeniu. S-ar face putin curat si prin ograda acelor actionari majoritari care si-au facut firme pe care le-au facut creditoare ale emitentilor cotati, apoi au incurajat declararea insolventei, pentru a putea astfel sa-si vanda tot lor activele societatilor la preturi foarte mici, in special terenurile din societati.

    1. Interesant mod de a jefui din cota parte a actionarilor minoritari.

      Tu ca barosan iti permiti evident sa-ti infiintezi n-spe mii de firmulite care intra in relatii comerciale cu firma unde esti tu actionar majoritar fiindca tot tu decizi ca actionar majoritar cu cine inchei contracte, evident cat mai pagubitoare pentru firma unde esti actionar majoritar pentru a-i premedita astfel intrarea in insolventa. 

      Apoi prin complicitatea cumparata a unui sindic care desemneaza un administrator judiciar obedient care sa se faca ca nu vede ca totul a fost de fapt premeditat, ajungi ca prin firmulitele tale sa-ti executi silit firma mare cu scopul de a cumpara prin firmulitele tale pe sume de nimic si activele aduse ca aport de actionarii minoritari. 

      Va felicit sincer ca m-ati facut sa inteleg acest mecanism de jefuire a actionarilor minoritari. 

      Oricum Borza n-a facut decat sa se foloseasca de grupu(urile) infractionale organizate de condamnatul Oprea&co.

      El stia ca aterizeaza pe terenul pregatit de alti infractori ce-i drept mai putin ingeniosi ca el. 

    Sursele care sustin ca lui Moldovan nu i se trage de la " insolventa" Hidroelectrica ma tem ca au uitat ca se stia ca-l va numi pe Borza administrator inainte sa se termine procesul si ca nu au inteles ca aceasta insolventa a fost inventata. Cat de sus duc oare itele astea? Cinste celor care incearca sa le descurce si sa ne scape de justitiarii corupti!

    Bineinteles ca are legatura si cu Hidroelectrica.Cand a intrat in insolventa nimeni nu a stiut cine a bagat-o, nimeni nu stia sa spuna de ce fiindca de fapt au fost in cardasie , totul a fost aranjat de la Nita si pana la Moldovan sa se vanda activele si sa-si imparta banii.Acum Borza zice ca nu a mancat usturoi, dar pute de la o posta

    Mai exista Borzo si multi alti ofiteri acoperiti ai serviciilor(SRI, DGPI) dar patrioti si nu spoliatori ai averii nationale de la Hidroelectrica.

    De santajele tale de la control intern ce zici? 

    Le recunosti? 

    Borzo tu crezi ca-n presa tine figura stalinista cu acuzatia de denigrare a Hidroelectrica? 

    D-lor de la Bursa nu va sperieti fratilor de ce comunicatul inculpatului Borza care spune ca orice asociere a faptelor de coruptie de care e invinuit Moldovan, sindicul care a monitorizat ca superior al lui Borza insolventa Hidroelectrica, aduce prejudicii de imagine si denigreaza Hidroelectrica. 

    Oare unde am mai auzit refrenul asta? 

    Cumva in procesele inscenate impotriva detinutilor politici din vremea stalinismului si dejismului?

    Patrascanule inculpatul Borza te condamna la moarte a doua oara sub cupola Plagiatorului Nationale bunul sau prieten si coleg de facultate, Victor Viorel Ponta.  

    Tot asa tu, inculpatule Borza Remus Adrian, ii comandai lui Agliceru Ovidiu, directorul Directiei control intern, sa-si santajeze cu pierderea locului de munca subalternii pentru ca acestia sa inventeze prejudicii in rapoartele de control intern.

    Prejudicii care-ti ofereau o pozitie forte in cadrul ''negocierilor'' cu furnizorii si executantii carora intentionai sa le suprimi amiabil contractele ''convingandu-i'' cu prejudiciile inventante. Dupa care din valoarea restului ramas neexecutat din contract tu inculpatule santajist iti extrageai 0,27 % ca bonus de performanta.  

    1. Suntem curiosi daca Borza a returnat comisionul lde 0.27% luat pt "economiile" obtinute prin concedieri atunci cand a pierdut procesele si a trebuit sa respecte contractul colectiv si sa plateasca salarii compensatorii. Iar paguba pe care Borza a facut-o pt ca a dat oamenii afara ilegal a calculat-o cineva? Avem colegi platiti intre 1 si 3 ani ca sa stea acasa, si nu din buzunarul lui Borza. Daca s-ar gasi vre-un procuror curios si curajos, despre Borza ar putea sa scrie mii de pagini. In acest caz halucinant viata chiar bate filmul. Oare judecatorul Moldovan a inteles cat rau a facut din lacomie?

    Cred ca DNA ar trebui sa ancheteze de urgenta modul in care a intrat Hidroelectrica in insolventa, pana nu vinde Domnul Borza tot

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb