ALERT Lista participanţilor la concesiunea zăcămintelor petroliere din Marea Neagră

A.T.
Macroeconomie / 21 mai 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a dat publicităţii, în urmă cu câteva minute, lista participanţilor la Runda X de licitaţii pentru concesionarea mai multor perimetre petroliere din Depresiunea Panonică, Dobrogea şi Marea Neagră. Pentru cele din platoul continental al Mării Negre bătalia se dă între mai mulţi giganţi petrolieri (vezi documentul ataşat), respectiv ExxonMobil & OMV Petrom & Romgaz, Lukoil Overseas & Vanco International, Melrose Resources & Petromar Resources, OMV Petrom & Romgaz, Petro Ventures, Repsol şi Rompetrol.

    Potrivit unui comunicat remis redacţiei, ANRM a deschis ofertele pe data de 20 mai. Condiţiile de participare la apelul public de ofertă au fost îndeplinite de 31 de companii petroliere româneşti şi străine, dintre care au transmis oferte 24, în mod individual sau în asociere. Cele 30 de perimetrele oferite pentru concesionare sunt localizate astfel: 12 în Depresiunea Panonică, 7 în Dobrogea şi 11 pe platoul continental al Mării Negre. Au fost depuse oferte pentru 20 de perimetre: toate cele 12 din depresiunea Panonică, 3 din Dobrogea şi 5 de pe platoul continental al Mării Negre.

    Durata acordurilor petroliere este de 30 de ani cu posibilitate de prelungire de 15 ani în situaţia descoperirii şi exploatării unor zăcăminte. Acordurile încetează la sfârşitul fazei de explorare, dupa 3-10 ani dacă rezultatele explorării sunt negative.

    Lucrările se execută pe contul şi riscul exclusiv al titularilor. Costul acestora este de ordinul zecilor până la 100 milioane euro pentru faza de explorare şi de ordinul sutelor de milioane de euro pentru faza de dezvoltare.

    Redevenţa petrolieră este cuprinsă între 3,5 şi 13,5%, cu menţiunea că pentru zăcămintele care se vor descoperi pe platoul continental al Mării Negre aceasta ar putea fi de 7-13,5%, deoarece în condiţii de platou continental maritim doar exploatarea zăcămintelor cu producţii importante este rentabilă.

    Comanda carte
    Apanova
    digi.ro
    aages.ro
    danescu.ro
    boromir.ro
    librarie.net
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    11 Dec. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9684
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
    Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Mirosul Crăciunului
    petreceriperfecte.ro
    novaplus.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb