ALERT Noua cerere DNA pentru arestarea lui Vâlcov, aprobată de Senat

V.B.
Anticorupţie / 1 aprilie 2015

Noua cerere DNA pentru arestarea lui Vâlcov, aprobată de Senat

DNA contestă arestul la domiciliu faţă de Vâlcov

Tăriceanu a întrebat senatorii ce majoritate să se aplice la votul pentru arestarea lui Vâlcov

Surse: Vâlcov a predat 47 de tablouri, care au fost depozitate la un muzeu

-----------------

Actualizare 18:29 Vâlcov a plecat de la ICCJ

Darius Vâlcov, a plecat, azi, în jurul orei 16:40, de la instanţa supremă, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Finanţelor, magistraţii urmând să stabilească măsura preventivă sub care va fi cercetat acesta, potrivit surselor din presă.

Vâlcov a stat în sediul instanţei aproximativ opt ore.

(A.C.)

----------------

Actualizare 16:37 Surse: Vâlcov a predat 47 de tablouri, care au fost depozitate la un muzeu

Darius Vâlcov a predat procurorilor anticorupţie 47 de tablouri, iar acestea au fost invetariate de anchetatori şi de experţi, operele de artă fiind depozitate la un muzeu, au declarat surse judiciare pentru agenţiile locale de presă.

Potrivit surselor, fostul ministru al Finanţelor a predat procurorilor aceste tablouri, pe lângă cele peste 100 de opere de artă ridicate deja de anchetatori.

(A.C.)

---------------

Actualizare 16:19 Tăriceanu a întrebat senatorii ce majoritate să se aplice la votul pentru arestarea lui Vâlcov

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a cerut plenului, azi, să decidă baza legală care se va aplica în cazul cererii pentru arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în urma votului stabilindu-se că se va ţine cont de Regulamentul modificat al Senatului, respectiv majoritatea simplă, transmit surse din presă.

"Vă dau posibilitatea să decideţi", a spus Tăriceanu, de la tribuna Parlamentului, precizând că "există o dispută juridică deschisă cu privire la această chestiune, fiind sesizată inclusiv Curtea Constituţională".

"Pentru ca această dispută să nu fie tranşată, aşa cum unii au încercat să invoce, de preşedinte, cu toate că eu nu am tranşat această chestiune, vă dau posibilitatea dumneavoastră, plenului, să se exprime", a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, preşedintele Senatului a cerut un punct de vedere al preşedintelui comisiei juridice, pe această temă.

Preşedintele comisiei juridice, senatorul Cătălin Boboc a luat cuvântul, precizând că, deşi sunt mai multe texte de lege în vigoare, în acest moment, există decizii ale Curţii Constituţionale şi o "o voinţă a Senatului, exprimată, ieri, prin votul dat pentru modificarea Regulamentului".

"Textul constituţional se aplică în primul rând", a adăugat Boboc.

Tăriceanu a anunţat că supune votului plenului ca hotărârea Senatului să se ia în baza prevederilor articolul 173, din Regulamentul Senatului, modificat, ieri, prin hotărârea nr. 25, şi care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

(Alexandru Costea)

---------------

Actualizare 12:56

A doua cerere a DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Darius Vâlcov a fost aprobată, în urmă cu puţin, de plenul Senatului, fiind înregistrate 106 de voturi "pentru", 28 "împotrivă" şi un vot anulat.

Tot azi, senatorii au aprobat cererea procurorilor de continuare a urmăririi penale faţă de Vâlcov, cu 120 de voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi o opţiune anulată.

Votul a fost secret, cu bile.

Ieri, Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil această a doua cerere a DNA (formulată pe 24 martie) privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD, cu şapte voturi "pentru" şi două abţineri.

Prima solicitare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înaintată Senatului pe 19 martie, fiind aprobată, miercurea trecută, de senatori, cu 97 de voturi "pentru", 48 "împotrivă" şi cinci abţineri.

------

DNA contestă arestul la domiciliu faţă de Vâlcov

Darius Vâlcov s-a prezentat, în urmă cu puţin timp, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care judecă astăzi contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la măsura arestului preventiv, dispusă de aceeaşi instanţă, săptămâna trecută, faţă de fostul ministru al Finanţelor Publice.

La intrarea în sediul ICCJ, Darius Vâlcov a spus doar: "Vom vedea ce se va întâmpla".

Tot azi, Senatul va vota, în plen, a doua cerere de reţinere şi arestare formulată de DNA pe numele parlamentarului PSD, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Procurorii îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce acesta ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri care i-ar fi promis 20% din sumele încasate. Totodată, DNA îl învinuieşte pe politician că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, ca să sprijine o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Anchetatorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Astfel, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, printre care trei lingouri de aur (care cântăresc în total 3 kilograme), un tablou cu ramă aurie inscripţionat "Renoir", un tablou inscripţionat "Jean Cocteau" şi o pictură pe lemn inscripţionată "Aurel Acasandrei", precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Conform DNA, banii şi bunurile au fost depozitaţi într-un seif.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca pe dl.Sova, pe dl.Valcov, pe interpusii dansilor, pe cei care sunt in varful piramidei acestor pioni, nu-i poate dovedi justitia, atunci pe nimeni nu va putea. Mai ales ca acum, acestora le pot fi confiscate aceste bunuri care cu siguranta ca n-au fost obtinute printr-o activitate legala. Iar activitatea legala poate fi demonstrata foarte simplu, prin calcularea inversa a impozitelor platite, nu? Atentie d-lor! Calculati averea domnilor istoric, luati societatile pe care le au ei personal sau prin interpusi, verificati impozitele platite, verificati "mostenirile", iar ce ramane confiscati. De aceea nu trebuie lasati in arest la domiciliu, pentru ca ei isi masceaza acum tot, planifica tot, fac contracte fictive de imprumut, gasesc mosteniri aiurea, donatori aiurea... Pai cum naiba sa-i lasati pe ei in arest la domiciliu, cand tocmai ei sunt "mama si tata" coruptiei si furtului? Sau poate vreti sa aflati ai caror Nastase si Sarbu sunt? Pai aflati, ce mare lucru..., ca doar numai unii au "privatizat" si vandut terenurile si intreprinderile intre 1995 si 2007, la naiba...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb