ALERT Purcari Wineries Plc vrea să se listeze la BVB

A.A
Companii / 15 ianuarie 2018

Purcari (Sursa foto: Facebook)

Purcari (Sursa foto: Facebook)

Compania intenţionează să adopte o politică de dividende progresivă

Producătorul de vin Purcari Wineries Plc şi-a anunţat, astăzi intenţia de a demara o Ofertă Publică Iniţială ("IPO" sau "Oferta") pentru cel mult 49% din acţiunile existente, urmând ulterior să se listeze pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta va consta dintr-un număr de pana la 9.800.000 de acţiuni oferite existente. Societatea nu îşi va majora capitalul social în cadrul ofertei publice şi nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din Ofertă, conform anunţului citat.

Oferta se va adresa (i) publicului de tip retail şi investitorilor calificaţi din Romania şi (ii) investitorilor calificaţi internaţionali, din afara Statelor Unite ale Americii potrivit Regulamentului S din Legea privind Valorile Mobiliare din Statele Unite ale Americii.

Oferta se aşteaptă să fie finalizată în trimestrul I din acest an. Compania anunţî că lansarea Ofertei depinde de condiţiile pieţei şi de îndeplinirea altor condiţii care se referă, în mod obişnuit, la ofertele internaţionale de acţiuni, inclusiv obţinerea tuturor aprobărilor necesare de la autorităţile de supraveghere (inclusiv, printre altele, aprobarea Prospectul de către ASF) şi înregistrarea acţiunilor Societăţii la Depozitarul Central din România, precum şi rezoluţiile corporative relevante adoptate de Acţionarii Vânzători.

Societatea este deţinută de Horizon Capital, în proporţie de 63,55%, International Finance Corporation, cu 6,41%, Victor Bostan, cu 30,03%.

Horizon Capital intenţionează să îşi reducă deţinerea la 22,69%, IFC, la 3,27%, iar Victor Bostan, la 25,03%.

Purcari a mai anunţat că intenţionează să adopte o politică de dividende progresivă, profitând de nivelul scăzut de îndatorare şi de fluxuri de numerar sănătoase: "Pentru anii urmatori, presupunând absenţa unor condiţii de piaţă exceptionale sau a unor nevoi semnificative de finanţare, Consiliul de Administraţie intenţionează să recomande Adunării Generale a Acţionarilor distribuţia de dividende reprezentând 50% din profitul distribuibil anual, în condiţiile legislaţiei aplicabile.

Compania operează peste 1.000 de hectare de podgorie şi patru platforme de producţie în România şi Moldova, fiind cel mai premiat producator de vin din Europa Centrală şi de Est la Decanter London în perioada 2015-2016. Purcari deţine două dintre primele cinci branduri

premium din România, având o cotă totala on acest segment de 26%, potrivit Nielsen, se arată în anunţul companiei.

Lenna Koszarny, partener fondator şi director general al Horizon Capital, a declarat: "Suntem privilegiaţi să îl susţinem pe Dl. Bostan şi echipa sa încă din 2010. IPO-ul este o oportunitate pentru Horizon Capital de a monetiza o parte din această investiţie, spre

încântarea investitorilor fondului nostru, menţinând în acelaşi timp o participaţie importantă în companie, pentru a profita de cresterea viitoare. În ultimii şapte ani, Purcari a demonstrat o inventivitate şi o capacitate de execuţie extraordinare. În ciuda faptului că au pierdut o parte importantă a afacerilor lor din Rusia, CSI, ca urmare a devalorizărilor regionale şi a contracţiei economice din acea zona, au atins o rată de creştere şi profitabilitate cu adevărat impresionantă, depăşind cu mult aşteptările în ECE. (...) Suntem dornici să ne continuăm munca alături de management şi incantati ca noi acţionari ni se vor alătura după acest IPO".

Compania a înregistrat un profit net de 23.1 milioane lei, în 2016, faţă de 0,2 milioane de lei, în 2015. În primele nouă luni din 2017, Purcari a raportat un profit net de 22.1 milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de perioada similară din 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb