ALERT Ucraina: Preşedintele Parlamentului, numit şef interimar al statului

V.B.
Internaţional / 23 februarie 2014

Conducătorul Radei Supreme, Oleksandr Turcinov, va prelua interimar funcţia de preşedinte al Ucrainei în locul lui Viktor Ianukovici, destituit ieri, conform unei rezoluţii adoptate astăzi de către deputaţi, transmit surse de presă din Republica Moldova.

Constituţia ucraineană prevede ca preşedintele Parlamentului să îşi asume funcţia de şef de stat în cazul vacantării postului.

Oleksandr Turcinov le-a dat, ieri, deputaţilor termen până marţi să formeze o nouă majoritate şi un Guvern de unitate naţională, în şedinţa parlamentară în care a fost votată destituirea lui Viktor Ianukovici din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

"Cer deputaţilor să lanseze imediat procesul de constituire a unei noi majorităţi parlamentare şi de formare a unui guvern de unitate naţională. Este necesar ca acest lucru este necesar să aibă loc până marţi", a declarat Turcinov.

Astăzi, Viktor Ianukovici a fost criticat extrem de dur, de către propriul partid, care l-a declarat "responsabil de evenimentele tragice" şi care i-a condamnat "trădarea".

"Ucraina a fost trădată, ucrainenii ridicaţi unii împotriva altora", a transmis Partidul Regiunilor, acuzând "responsabilitatea lui Ianukovici şi a apropiaţilor săi".

Deputaţii au adoptat, de asemenea, o rezoluţie privind demiterea lui Leonid Kojara din funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi restituirea către stat a reşedinţei lui Ianukovici.

Rezoluţia cu privire la "restituirea către stat" a reşedinţei Mejighiria a fost adoptată cu 324 de voturi. Locuinţa, situată la periferia Kievului, a cărei privatizare ilegală a fost denunţată în ultimii ani de către presă şi opoziţie, a putut fi vizitată, ieri, de mii de persoane, după ce membrii serviciului de securitate ai lui Viktor Ianukovici au dezertat, abandonând-o.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... ce mai chichirez Uniunea Europeana = Galceava ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb