Alexander Adamescu acuză implicarea ministrului Ilan Laufer în prejudicierea "Unirea Shopping Center"

Companii / 22 decembrie 2017

Alexander Adamescu (Sursa foto: Facebook)

Alexander Adamescu (Sursa foto: Facebook)

Auditul intern la Unirea Shopping Center a descoperit noi dovezi ale managementului defectuos al fostului Preşedinte şi Director General, Carmen Palade dar şi implicarea unuia dintre cei mai controversaţi miniştri PSD, Ilan Laufer, a declarat Alexander Adamescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Unirea Shopping Center, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se menţionează: "Auditul în curs dezvăluie noi dimensiuni ale fraudelor pe care Carmen Palade le-a întreprins din postura de Director General a centrului comercial. După ce s-au descoperit sumele exorbitante pe care Palade le-a cheltuit pe branduri de lux, în excursii de lux, după ce a ieşit la iveală cum a reuşit performanţa să se numească pe ea însăşi în postura de Director, plătind unei firme a cărei acţionari erau părinţii ei peste zece milioane de lei un contract atribuit abuziv, acum iese la iveală că Dna Palade, Madame Unirea, cum era alintată în presă, a avut grijă ca şi fiul ei, Rani Palade să câştige sume de ordinul milioanelor de lei cu ajutorul ei. Cei doi l-au cooptat în circuit şi pe Ilan Laufer, prin două dintre firmele sale".

Adamescu acuză că "metoda folosită de Palade este aceeaşi ca şi în celelalte cazuri", adăugând că prin contractul nr. 516 din 4 mai 2015 Unirea "închiriează către Tycoon Finance Corporation, firma fiului ei, Rani un spaţiu de 2000 de metrii pătraţi la o chirie preferenţială de doar 12 euro/metru pătrat".

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Unirea Shopping Center susţine că în aceiaşi zi, firma lui Rani "închiriază spaţiul mai departe către Retail Group, firmă controlată de Ilan Laufer cu o chirie de 32,82 euro/metru pătrat" .

Alexander Adamescu consideră că Laufer a "băgat firma Retail Group în insolvenţă", situaţia în fapt generând un nou contract de închiriere preluat de o altă firmă a sa (n.r. Ilan Laufer) Retail Group Advisors care subînchiriază de asemenea către Clacosi Consulting la o chirie "de 40 de euro/metru pătrat în aceiaşi perioadă".

"În acest triunghi care devalizează Unirea Shopping Center, Rani Palade câştigă lunar 38.725 de euro, Ilan Laufer la rândul său încasează imoral 13.354 de euro lunar", se mai arată în comunicat.

Prejudiciul suportat de Unirea este de 28 euro pe metru pătrăt la 2000 metrii pătraţi , deci 52.079 euro/lunar, sau 673.000 euro/an, conform acuzaţiilor lui Adamescu.

Contractele între Unirea, Rani Palade şi Ilan Laufer au fost semnate cu o durată de zece ani, informează comunicatul.

Preşedintele Consiliului de Administraţie subliniază că "frauda nu se opreşte aici".

Adamescu a mai precizat: "Rani Palade nu plăteşte chiria către Unirea, iar mama Palade îi reziliază contractul cu o datorie de 742.644,24 lei la 31 octombrie 2016. Ca să iasă basma curată, Palade reziliază contractele lui Rani şi a lui Laufer şi le trece în datoria lui Clacosi Consulting. Ca să îi convingă pe cei de la Clacoşi Consulting să preia datoria lui Rani, Carmen Palade semnează un contract în care le cere DOAR 8 euro/metru pătrat pe un an, şi 10 euro/lună pentru restul contractului de nouă ani. Adică de patru ori mai puţin decât chiria normală de 40 de euro/metru pătrat pe care Clacosi Consulting o plătea către firma lui Laufer".

Acesta este al doilea prejudiciu adus firmei Unirea Shopping Center, mai spune preşedintele Consiliului.

Alexander Adamescu a conchis: " Recunoscător pentru banii primiţi cadou de la Carmen Palade, Ilan Laufer decide să oficializeze relaţia suspectă şi o invită pe aceasta în delegaţia sa oficială care pleacă în vizită în Statele Unite, în iunie 2017. Iată cum ies la iveală legăturile pe care Palade le-a întreţinut folosind banii Unirea Shopping Center. A avut grijă ca Rani Palade să aibă bani de cheltuială la Miami, dându-i 38.000 euro lunar, a avut grijă ca şi ministrul Laufer să câştige 13.000 de euro lunar. A avut grijă de orice, numai de administrarea corectă a Unirea Shopping Center nu. Si iata că reţeta de evaziune si delapidare funcţionează. Statul de drept nu mai e de găsit in cazul lui Carmen Palade".

"The Nova Group Investments" România are o participaţie de 74% din capitalul social al "Unirea Shopping Center", iar "SIF Muntenia" (SIF4) are o participaţie de 10%.

The Nova Group" România era controlată de Dan Adamescu, carea decedat la inceputul anului.

Alexander Adamescu este fiul lui Dan Adamescu.

Dan Adamescu şi Carmen Palade au divorţat, în 2016.

Deocamdată Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat nu ne-a transmis poziţia ministrului Ilan Laufer cu privire la acuzaţiile lui Alexander Adamescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vilfort ar fi demn die tine. Nu l-am cunoscut personal pe batranul Tau, insa din ce am studiat a fost in om fein si imi pare rau cum si-a batut KPMG joc de Firma Astra. Uita-te pe Versicherungsbote si citeste comentariul . ASF te-a filetat ca un macrou oceanic atunci cand in 2015 nu au mai permis ASF pentru asigurari.In 2016 Doamna Dragu a revizuit OMFP 1286 per 2012 al Domnului Georgescu devenind OMFP. 2844 per 2016 astfel incat actual nimeni nu poate intelege de ce rezerva de catastrofa a fost utilizata atata timp cat IFRS4 e implementat. Cu drag, Bertuccio

    1. Domnule Bestea, iar va bagatzi singur in seama....ce Bertuccio, mai degraba Zatarrra

    doamne se plinga beizadelele,nu poti sa furi si tu cum a furat raposatul?tupeu de nesimtit

    1. Crezui ca-s singur in iluminarea mea....parca vulpea care nu ajunge la struguri spune ca-s acri....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb