ALEXANDER TYURIN, CONSILIER ECONOMIC AL AMBASADEI FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA: "Încetinirea creşterii economiei mondiale se reflectă în dinamica investiţiilor"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 octombrie 2019

Încetinirea creşterii economiei globale se reflectă în dinamica investiţiilor, potivit domnului Alexander Tyurin, consilier economic al Ambasadei Federaţiei Ruse În România, care menţionează că investiţiile de capital au crescut în ţara sa cu numai 0,5% în prima parte a lui 2019.

"Ministerul Dezvoltării Economice de la Moscova preconizează că la finele anului curent, creşterea investiţiilor de capital va fi de 2% în Rusia, iar şomajul şi inflaţia vor fi stabile", a declarat domnia sa ieri, în cadrul Forumului "România-Rusia: în căutare de noi formate de cooperare", care a ajuns la cea de-a doua ediţie.

Alexander Tyurin a subliniat că piaţa financiară rămâne stabilă în Rusia, iar datoriile Federaţiei Ruse sunt mai mici decât rezervele.

Totodată, domnia sa a aminit că, în intervalul 2017-2018, comerţul exterior al Rusiei a început să crească, dar în prezent situaţia din domeniu arată un minus de 5 procente, generat şi de evoluţia preţului petrolului.

Alexander Tyurin a adăugat: "La sfârşitul primului trimestru din 2019, investiţiile directe ale României în Rusia erau de 13 milioane de dolari, după ce în 2014-2018 nu s-a investit niciun ban din România în Federaţia Rusă. La sfârşitul lunii martie 2019, investiţiile directe ale Rusiei în România erau de 31 de milioane de dolari".

Conform direcţiilor prioritare de cooperare externă, reprezentantul Ambasadei Rusiei la Bucureşti a precizat că sunt de interes domeniile auto, de inginerie agricolă, de inginerie pentru căile ferate şi industria.

Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România: "Potenţialul de cooperare cu România este mare"

Potenţialul de cooperare viitoare între România şi Republica Belarus este mult mai mare decât în prezent, conform ambasadorului Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, care a amintit, la Forumul româno-rus, că există un grup de prietenie între cele două ţări şi o comisie interguvernamentală care pot acţiona pentru stimularea relaţiilor bilaterale.

Excelenţa sa a menţionat că România este pe locul al şaptelea ca partener comecial al Republicii Belarus.

Potrivit afirmaţiilor ambasadorului, Republica Belarus produce, în prezent, aproximativ 13% din toate tractoarele fabricate în întreaga lume. "Aceste tractoare sunt asamblate şi în România, la Reghin, în Mureş", a spus domnul Andrei Grinkevich, precizând că în ţara sa sunt produse circa o treime din toate camioanele de mare tonaj din lume. "Putem spune că fiecare al teilea camion de mare tonaj din lume este produs în Belarus", a precizat domnia sa, adăugând: "Belarus se află în Cartea Recordurilor cu cel mai mare camion produs vreodată. Un astfel de camion de foarte mare tonaj poate transporta o încărcătură de până la 500 de tone".

În Belarus sunt produse toate tipurile de vehicule, inclusiv unele autobuze, troleibuze, care transportă şi călători în localităţi din România: Constanţa, Galaţi, Braşov, potrivit ambasadorului, care a mai declarat că în ţara sa sunt fabricate, totodată, anvelope de toate felurile, precum şi marcaje rutiere".

Andrei Grinkevich a mai adus în atenţie faptul că în Belarus sunt produse aproximativ 10% din frigiderele fabricate la nivel global. "Noi producem aproape toată gama de articole electrocasnice pentru baie şi bucătărie. Avem industrie producătoare de mobilier, de materiale de construcţii, industrie textilă şi industrie agricolă dezvoltată", a afirmat Andrei Grinkevich, amintind şi de parcul IT din Belarus, care produce anual software şi oferă servicii în valoare de aproape două miliarde de dolari.

Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR) şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Argeş (AOA) au încheiat ieri, în cadrul Forumului româno-rus, un acord de parteneriat.

Dan Ionescu, preşedintele AOA Argeş, a declarat: "Sperăm ca acest protocol să se materializeze în relaţii concrete, bune din punct de vedere economic. Sperăm ca în cel mai scurt timp întreaga legătură economică dintre Rusia şi România să fie restabilită. Suntem o asociaţie locală, cu 150 de membri printre care se numără companii aflate în Top 5 la nivelul României. Cea mai importantă dintre acestea este Dacia Renault. Membrii noştri au o cifră de afaceri de peste două miliarde de euro. Avem parteneriate cu tot ce înseamnă mediul economic la nivelul României şi cu autorităţile locale".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca rusia ar investi si in infrastructura de conservare a tezaurului romanesc pana la restituire, sunt convins ca procentul de investitii ar creste semnificativ ... pana atunci, uram succes belarusului care produce cu avant intre 10% si 33% din orice si le dorim vanzare placuta ...

    1. un salut fratesc din partea redactiei revistei "cutezatorii"

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb