Alexandru Stănean a cumpărat 141 de mii de acţiuni TRP

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 septembrie 2018

Alexandru Stănean, director general al TeraPlast (TRP), a cumpărat un pachet de 141.000 de acţiuni TRP, pentru circa 51.000 de lei, informează emitentul printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţionarea pachetului a avut loc pe data de 10 septembrie, prin opt tranzacţii derulate în piaţa principală a BVB, la preţuri cuprinse între 0,36 şi 0,363 lei/acţiune.

Luni, Grupul TeraPlast a anunţat că are în vedere implementarea a trei proiecte de investiţii în valoare totală de 15 milioane de euro, pentru suma de aproape 7 milioane de euro, entitatea urmând să apeleze la Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Prin primul proiect, TeraPlast va investi suma de 6,2 milioane de euro (din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat) în echipamente pentru divizia de mase plastice a Grupului.

Al doilea proiect se va derula prin firma Depaco, care va deschide o unitate de producţie într-un amplasament nou, de 38.000 de metri pătraţi în Băicoi, judeţul Prahova. Bugetul pentru construcţia şi creşterea capacităţii de producţie este de 5,2 milioane de euro (din care 1,9 milioane euro ar urma să fie aferentă ajutorului de stat).

Cel de-al treilea proiect de investiţii, în valoare de 3,5 milioane de euro, se va derula prin firma TeraGlass şi are drept obiectiv un flux nou de producţie de ferestre şi uşi termopan.

Valoarea totală a ajutorului de stat nu depăşeşte 6,8 milioane de euro, sumă cu care societăţile beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe şi contribuţii salariale suplimentare până în 2024, susţin reprezentanţii producătorului de materiale de construcţii.

În primul semestru al anului 2018, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 338 milioane de lei, dublu faţă de cifra de afaceri raportată pentru primul semestru al anului anterior. În 2017, TeraPlast şi-a lărgit portofoliul prin achiziţionarea fabricii TeraSteel din Serbia şi a societăţilor Depaco şi Politub.

La preţul de închidere a acţiunilor TRP din data 10 septembrie, de 0,362 lei/unitate, valoarea de piaţă a TeraPlast este de circa 310,2 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb