Aliaţii pregătesc trimiterea sistemelor S-300 în Ucraina

Aliaţii pregătesc trimiterea sistemelor S-300 în Ucraina

G.M.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 martie 2022

Aliaţii pregătesc trimiterea sistemelor S-300 în Ucraina

Administraţia Biden doreşte extinderea arsenalului de arme folosit de Ucraina în conflictul cu Rusia, se arată într-un articol din cotidianul The Washington Post. De aceea, oficialii americani lucrează cu aliaţii europeni pentru trimiterea unor sisteme de apărare aeriană şi alte armamente mai sofisticate în zona de război, susţine sursa citată.

Discuţiile cu privire la aceste aspecte au avut loc înainte de vizita pe care secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, o va efectua săptămâna viitoare, la Bruxelles şi în Slovacia, stat care, împreună cu Polonia şi România, şi-a arătat disponibilitatea de a transfera ajutor militar vecinului său aflat în conflict. Slovacia deţine sistemul de rachete sol-aer S-300, care este folosit pentru a doborî avioanele inamice şi care este familiar pentru ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că Statele Unite se angajează să înarmeze guvernul de la Kiev cu "tipurile de capabilităţi de care ştim că ucrainenii au nevoie şi le folosesc foarte bine". El a refuzat să precizeze ce tipuri de arme ar putea fi incluse în următorul val de transporturi, dar cei de la The Washington Post susţin că în calcul intră şi sistemul S-300.

După ce Casa Albă a refuzat trimiterea de către Polonia a unor avioane de luptă MiG-29 în Ucraina printr-un transfer "gratuit" către Statele Unite, susţinând că oferta Varşoviei nu este "suportabilă", generalul Tod Wolters, şeful Forţelor Americane din Europa a spus că modul cel mai eficient de sprijin al armatei ucrainene "este de a oferi cantităţi mai mari de arme antitanc şi sisteme de apărare aeriană, ceea ce este în curs de desfăşurare cu comunitatea internaţională".

"Ucrainenii folosesc în mod excelent aceste arme acum", a spus Tod Wolters, conform sursei citate.

În afara sistemului S-300, trupele ucrainene sunt, de asemenea, antrenate pe sistemul de rachete sol-aer Buk - acelaşi tip de armă care a doborât un avion civil Malaysia Airlines deasupra unei părţi din estul Ucrainei deţinută de separatiştii ruşi în 2014. Unele ţări din Europa de Est deţin ambele sisteme şi ar putea să le trimită Ucrainei, susţin oficialii de la Casa Albă citaţi de The Washinton Post.

Sursa citată mai arată că ieri un grup de congresmeni americani a trimis o scrisoare preşedintelui Biden prin care i-a cerut să transfere avioane cu şi fără pilot în Ucraina, spunând că "în ciuda rezistenţei eroice şi calificate", ruşii au obţinut superioritatea aeriană faţă de ucraineni.

"Avantajul Rusiei în acest domeniu s-ar putea transforma în curând în dominaţie aeriană dacă ucrainenii nu primesc ajutorul militar necesar", susţin congresemenii în scrisoare adresată preşedintelui SUA.

Ei solicită continuarea livrării de rachete Stinger şi Javelins dar şi facilitarea de către SUA a transferului către Ucraina a sistemelor S-300. Totodată, ucrainenii ar putea beneficia şi de sistemul Avenger, care permite montarea rachetelor Stinger pe vehicule, precum şi de sisteme radar performante.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Foarte bine.Oare rusii ce o sa aduca?.Distractie curata razboiul dus pe teritoriul strain mai ales cu militari straini.De 15 zile nu qaud indemnuri la pace numai de sprijin in razboi.Cinism de nota zece.

    Pana una alta, Rusii nu au amenintat nici o tara din Nato, de fiecare data au spus ca nu vor un conflict cu Nato, in timp ce Nato se implica activ, arme, resurse, etc

    Rezultatul va fi o catastrofa mult mai mare, tari distruse. Daca acum e rau va fi de 100x mai rau. Si pentru ce? Ca americanii vor sa le-o traga rusilor cu orice pret! 

    1. Putin nu a amenintat nici o tara din NATO. Doar a activat fortele nucleare strategice ale Rusiei, pe 27 februarie. Lacheii Lavrov, Peskov si (multi) alti pudeli putinisti, nu stiu cum sa se mai infoaie in pene ca sa para mai fiorosi.

      Singurul adevar pe care l-ai debitat e ca va fi mai rau. Pentru Putin. Nu americanii i-o vor trage, ci kgb-istii lui. 

    Ricanii vor neaparat razboi mondial. Dupa ce ca Putin e cu capul, nici Biden nu e mai sanatos. Sa va iau natiile in lupa, bai nenorocitilor!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb