ALIN BURCEA, VICEPREŞEDINTELE ANAT: ''Certificatul verde nu îşi îndeplineşte rolul dacă nu spune clar că ţările trebuie să respecte aceleaşi reguli''

G.U.
Miscellanea / 20 aprilie 2021

''Certificatul verde nu îşi îndeplineşte rolul dacă nu spune clar că ţările trebuie să respecte aceleaşi reguli''

Certificatul verde nu îşi va îndeplini rolul dacă nu va spune foarte clar că statele comunitare trebuie să respecte aceleaşi reguli şi dacă fiecare ţară va avea regulile sale, a declarat, astăzi, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, la conferinţa online "Noua adeverinţă electronică verde în context COVID-19. Facilitarea liberei circulaţii în UE", organizată de Biroul Parlamentului European în România, transmite Agerpres.

"Ce nelămurire avem noi este dacă această adeverinţă este doar un document în care vezi dacă e vaccinat sau nu cineva sau dacă duce şi la unificarea unor reguli. Pentru că iată ce se întâmplă azi: unele ţări europene te primesc cu vaccin, altele nu, unele te primesc cu test, dar trebuie să stai în carantină. Deci ce vreau eu şi ce ne-am dori noi cu toţii e ca acest certificat verde să vină şi cu nişte reguli foarte clare pe care să le respecte ţările din comunitatea europeană.(...) Altfel, vă spun că va continua această confuzie şi evident că certificatul verde este extraordinar de bun, dar eu cred că nu îşi îndeplineşte rolul până la capăt dacă nu spune foarte clar că ţările trebuie să respecte aceleaşi reguli şi dacă vom bâjbâi în continuare de la o ţară la alta cu regulile ei. În afară de asta, aş sugera să se comunice mai mult şi mai bine pentru că sunt foarte multe fake news şi lucrurile trebuie explicate şi clarificate", a spus Burcea.

Acesta a subliniat că nu este foarte optimist în legătură cu modul în care se va implementa certificatul verde şi că nu îl vede aplicabil de la 1 iunie, notează sursa citată.

"Vis a vis de modul cum se va implementa, eu nu sunt foarte optimist. Două, trei persoane fizice se înţeleg foarte greu, dar atât de multe state. Eu nu văd în niciun caz 1 iunie. Nici nu s-a votat. Eu cred că ne putem duce două-trei luni de acum încolo, ceea ce este un lucru foarte grav, pentru că deja sunt întâlniri şi se semnează acorduri bilaterale", a explicat vicepreşedintele ANAT.

Potrivit acestuia, drama şi problema agenţiilor de turism sunt date de lipsa de predictibilitate.

"Se trezeşte azi o ţară, mai vine cu o temă, mai vine cu o teză, mai vine cu o decizie şi nu există nişte decizii foarte clare şi cel puţin pe un termen ceva mai lung. Credeţi-ne că în momentul în care o ţară intră pe lista galbenă, cum îi spunem noi, este un şoc pentru noi toţi. Sigur, ne-am învăţat, dar este o mare dramă", a precizat Burcea.

În opinia sa, ar fi bine să se introducă şi testele antigen, pe lângă cele PCR, deoarece costă mai puţin şi se fac mai repede.

"Vreau să vă spun că au fost nişte costuri îngrozitoare. Turiştii erau speriaţi. Se ajunsese la 100 de euro acest test. E foarte bună concurenţa. Pentru că astăzi s-a ajuns la 40-45 de euro. Şi cred că dacă am putea să avem şi testele antigen faţă de cele PCR ar fi bine pentru că concurenţa duce evident la nişte preţuri mai mici care sunt foarte bune pentru turişti" a punctat oficialul ANAT.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Refuzati certificatul verde digital!

    Va functiona ca un segregator artificial la nivel social: cei nevaccinati nu vor avea acces la aceleasi servicii si bunuri, experiente si evenimente la care vor avea acces cei vaccinati !  

    JUR PE SUFLETUL MAMEI SI PE CE AM EU MAI SFANT ca voi evita liniile aeriene, restaurantele si hotelurile care vor solicita acest instrument al satanei - certificatul verde digital!  

    Prin el oamenii sunt transformati in vite care la nivel informational vor putea fi "tranzactionati" de entitati superioare lor (ca forta economica si tehnologica).  

    Si daca nu il au vor fi finalmente consemnati la domiciliu in propria inchisoare (acasa) !  

    NU FITI DE ACORD CU CERTIFICATUL VERDE DIGITAL ! Te conditioneaza pentru ceea ce natural e al tau = libertatea!  

    NU LASATI SATANELE SA VI SE URCE IN CARCA, PE UMERI!  

    REFUZATI CERTIFICATUL VERDE DIGITAL !

    1. daca se baga reguli din astea eu nu mai merg nicaieri in vacanta

      au revenit dictatorii, viata buna s-a terminat 

      lua-v-ar dracu pe toti cu vaccinurile si regulile voastre

      nu ma voi vaccina niciodata 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb