ALINA GORGHIU:  "Este absolut revoltător că Aurel Bălăşoiu insistă să rămână în Parlament"

F.D.
Politică / 5 octombrie 2022

"Este absolut revoltător că Aurel Bălăşoiu insistă să rămână în Parlament"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, astăzi, că este "absolut revoltător" că deputatul Aurel Bălăşoiu nu doreşte să lămurească "din afara Parlamentului" acuzaţiile care i-au fost aduse, menţionând că reacţia sa de a iniţia o petiţie pentru ca acesta să plece din Legislativ nu are legătură cu viaţa lui privată şi nici cu politica, ci cu faptul că nu poate să nu reacţioneze la acuzaţii de un pericol social "extraordinar de mare", potrivit Agerpres.

"Un caz care a şocat opinia publică cazul deputatului de Argeş, domnul deputat Bălăşoiu. Pot să vă fac câteva precizări. În primul rând, nu are legătură intervenţia mea cu viaţa privată, cu morala creştină, nu e treaba mea să comentez ce face fiecare în intimitate, însă vorbim de o acuzaţie care a fost făcută publică prin intermediul presei privitoare la acuzaţii de viol şi de sex cu minori. Este absolut revoltător că acest coleg nu doreşte să-şi lămurească toate aceste acuzaţii din afara Parlamentului şi insistă să rămână în Parlament, ba chiar în mod cinic a făcut o solicitare de concediu de odihnă la conducerea Camerei Deputaţilor pentru a evita probabil confruntarea cu presa, cu colegii. Acesta este motivul pentru care, în faţa unor acuzaţii atât de oribile, am iniţiat o petiţie, repet, nu are niciun fel de legătură cu politica, ci, pur şi simplu, ca femeie, ca mamă, cred că nu pot să stau imună la acuzaţii care sunt de un pericol social extraordinar de mare", a afirmat Gorghiu.

Ea a susţinut că este nevoie de o poziţie fermă de la cel mai înalt nivel. "Vom vedea cum evoluează lucrurile, însă, până atunci, cred că nu avem voie să tăcem, până atunci cred că e nevoie de o poziţie fermă la cel mai înalt nivel, iar această excepţie, sper să fie o excepţie, această situaţie în care un deputat, un parlamentar este acuzat de viol şi de sex cu minori să fie un accident în istoria parlamentarismului românesc şi să nu mai avem parte de asemenea momente absolut oribile", a precizat preşedintele interimar al Senatului.

Alina Gorghiu a adăugat că petiţia, din punct de vedere juridic, nu are valoare, pentru că un parlamentar nu poate fi demis prin semnăturile cetăţenilor. Ea a completat că, atunci când va fi revizuită Constituţia, va trebui gândită modalitatea prin care un parlamentar poate fi înlocuit înainte de termen, pe motive justificate, tot cu votul electoratului care l-a ales.

"Juridic, nu are niciun fel de valoare (petiţia), pentru că un parlamentar nu poate fi demis prin semnăturile cetăţenilor aşa cum a fost ales, din păcate. (...) Dacă Parchetul ar dispune începerea urmăririi penale şi se constată că persoana respectivă a săvârşit infracţiunea de viol nu ai niciun fel de pârghie să-l dai afară din Parlament, nu ai. Dacă parlamentarul nu doreşte să-şi dea demisia, eşti legat de actualele prevederi constituţionale şi legale din România. Deci va trebui să ne uităm foarte bine la Constituţie în viitor şi să luăm în calcul şi genul acesta de situaţii când un parlamentar săvârşeşte o infracţiune absolut îngrozitoare şi eşti legat de mâini şi de picioare şi nu poţi să faci nimic. Însă, cred că obligaţia mea şi a altor colegi este să atragem atenţia şi, în genul acesta de situaţie, la presiunea oamenilor, ar putea să facă un pas lateral, să-şi dea demisia din Parlament, să dea explicaţiile în faţa instituţiilor abilitate cu referire la acuzaţiile care au fost făcute şi pe urmă vedem ce mai e de făcut. Până atunci, cred că nu poţi să stai în plenul Parlamentului, în plenul Senatului, în plenul Camerei Deputaţilor, cu un coleg acuzat de infracţiuni de sex cu minori şi, repet, viol, fără să faci nimic, uitându-ne unii la alţii şi dând din umeri", a explicat senatorul PNL.

Gorghiu şi-a exprimat convingerea că toţi parlamentarii, indiferent de partid, vor accepta o solicitare de ridicare a imunităţii parlamentare pentru Bălăşoiu, dacă aceasta va fi înaintată de Parchet.

"Ancheta este în desfăşurare şi ultima informaţie publică este de ieri. Există alte plângeri făcute împotriva colegului de la Camera Deputaţilor. Dacă transmite Parchetul această solicitare sunt sigură că toţi colegii, indiferent de partid, vor accepta solicitarea, numai că nu e o problemă de vot. Eu cred că toţi suntem aliniaţi, indiferent de partid politic, pentru că vorbim despre nişte acuzaţii care sunt totalmente incompatibile nu doar cu calitatea de parlamentar, ci cu calitatea de fiinţă umană. Aceste lucruri nu le rezolvi în Parlament, la asemenea acuzaţii, şi ştiţi foarte bine că genul acesta de acuzaţii le întâlnim foarte rar. Eu nu-mi aduc aminte un alt caz în ultimii ani de parlamentar acuzat de genul acesta de infracţiuni atroce", a punctat Alina Gorghiu.

Ea a amintit că a propus un proiect care prevede suspendarea de la catedră a profesorilor care sunt acuzaţi de infracţiuni sexuale, dar acesta este blocat la Camera Deputaţilor. "Poate mă aude cineva de la Camera Deputaţilor şi încearcă să-l deblocheze. Am cerut inclusiv suspendarea de la catedră a profesorilor care sunt într-un dosar acuzaţi de infracţiuni sexuale. A trecut de Senat, e blocat la Camera Deputaţilor", a transmis Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E D, Bor este o mizerie.

    Va asteptam doamna A G sa va votam ca presedinte al Romaniei.  

    Dar condamnati penal citi sint sau au fost in Parlament (dupa condamnare) ?

    Când ești parlamentar,în Parlamentul României ai tîmp liber infinit,scuze suficiente pentru a nu da raportul nevestei și uite așa te gândești doar la prostii!

    Dna Gorghiu se gândește, femeie serioasă sa-si planteze cunoștințele în funcții banoase! Nici nu știu care e mai vinovat! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb