Alpha Real Estate Services a vândut aproape toate apartamentele din portofoliu

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 21 noiembrie 2018

Alpha Real Estate Services a vândut aproape toate apartamentele din portofoliu

Valoarea acestora se ridică la 28 de milioane de euro

Alpha Real Estate Services a vândut, în 2018, apartamente în valoare de 28 de milioane de euro din proiectele rezidenţiale aflate în administrare, epuizând aproape în totalitate portofoliul de apartamente disponibil.

Dintre cele 156 de unităţi rezidenţiale din proiectul Poseidon Residence - aflat pe malul Lacului Plumbuita şi inaugurat în octombrie 2017 -, Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank, a vândut deja peste 75% (119 unităţi rezidenţiale). Tot în 2018, ARES a finalizat vânzarea apartamentelor din proiectul Parcul Privighetorilor, un proiect de 119 apartamente, conform unui comunicat al Alpha Real Estate Services.

În momentul de faţă, a fost vândut aproximativ 60% din proiectul Green Vista (blocul C1, cu 50 de apartamente, finalizat de ARES în martie 2018), iar în proiectele Asmita şi Doamna Ghica Plaza (în total 1.374 de apartamente) au mai rămas de vânzare câte 20 de apartamente.

Iulian Călin, Director General Alpha Real Estate Services, declară: "Ritmul vânzărilor înregistrat în 2018 în proiectele rezidenţiale gestionate de ARES a corespuns aşteptărilor, ridicându-se la nivelul celui din 2017. Această situaţie s-a datorat atât recomandărilor făcute de proprietarii care au achiziţionat deja locuinţe în aceste proiecte, cât şi pachetului de beneficii pus la dispoziţia clienţilor noştri (amenajări interioare personalizate, diverse oferte promoţionale, rate direct la dezvoltator sau produse bancare de finanţare dedicate). ARES estimează că întregul stoc de apartamente pe care îl gestionează va fi vândut în decursul următoarelor luni".

ARES va lansa servicii de intermediere şi administrare imobiliară

Pornind cu un portofoliu de peste 1.200 de apartamente aflate în administrare în 2014, ARES şi-a epuizat aproape în totalitate stocul de unităţi rezidenţiale şi are în vedere lansarea serviciilor de intermediere şi administrare imobiliară către investitori/dezvoltatori activi pe piaţa rezidenţială.

ARES va mai avea în 2019 un stoc de vânzare relativ scăzut, în principal apartamente de dimensiuni mari, penthouse-uri sau apartamente cu peste 100 mp utili, care nu se încadrează la cota de TVA de 5%. "Suntem însă încrezători că, în continuare, cererea de pe piaţă va rămâne la un nivel ridicat - susţinută de creşterea veniturilor şi necesitatea îmbunătăţirii calităţii spaţiilor locative", a declarat Iulian Călin.

La rândul său, Răzvan Caracota, Director Vânzări Alpha Real Estate Services, a afirmat: "În ultimii cinci ani, ARES a avut o sarcină extrem de dificilă, şi anume aceea de a comercializa, într-o piaţă profund schimbată, apartamente concepute în perioada 2006-2008, cu terase şi suprafeţe mari, în locaţii care nu se află în apropierea liniilor de metrou, cu o vechime de circa zece ani şi preţuri care nu se încadrau în programul Prima Casă şi deseori nici în limita de TVA de 5%. Printr-o strategie de marketing concentrată asupra clientului, prin pachetul de beneficii ataşat apartamentului, prin apartenenţa la un grup bancar şi prin serviciile pre- şi post-achiziţie, ARES a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări".

În afara domeniului rezidenţial, ARES este implicat şi în administrarea şi închirierea clădirii de birouri Cubic Center din Pipera, cu o suprafaţă închiriabilă de 27.500 metri pătraţi. În ultimul an, ARES a semnat noi contracte de închiriere pentru aproximativ 5.000 metri pătraţi de birouri cu Homelux, Praktiker Real Estate, Cersanit, Allevents, Bitbrenner, Oia Trans şi Alpha Bank Romania, iar chiriaşii existenţi Agricover şi Promidea şi-au extins suprafeţele închiriate.

ARES a închiriat aproape integral şi două spaţii comerciale din portofoliul său aflate în Bistriţa şi Baia Mare (foste DIY Ambient). De asemenea, sub administrarea ARES, parcul logistic MLP din Popeşti-Leordeni (vândut parţial către Olympian Phoenix şi Romcarton) a înregistrat investiţii semnificative pentru îmbunătăţirea accesului prin construcţia unei intersecţii pe DN4, precum şi execuţia drumurilor şi traseelor de utilităţi în cadrul proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb