Altex accentuează strategia de dezvoltare şi implementare a energiei regenerabile, pentru că şi-a propus să devină un adevărat lider şi în implementarea politicilor de protecţia mediului, în retailul românesc, tranformând centrele de servicii şi cele logistice în adevărate clădiri verzi, conform unui comunicat remis redacţiei. Din 2021 şi până în prezent, Altex a pus în funcţiune peste 8000 de panouri fotovoltaice, peste 600 dintre acestea au fost amplasate pe magazinul din Calea Aradului, Nr. 58A, Timişoara, în cel mai recent proiect demarat în colaborare cu Axionet, companie responsabilă de soluţiile verzi.
"Suntem dedicaţi protecţiei mediuliu şi ne-am propus să contribuim prin toate mijloacele la protecţia resurselor naturale. Pe lângă campaniile de colectare a echipamentelor electrocasnice vechi, ne axam şi pe implementarea de echipamente de producţie a energiei din surse regenerabile precum şi implementarea de staţii de încărcare maşini electrice şi hibride plugin, iar împreună cu Axionet am reuşit punerea în funcţiune a peste 8000 de panouri fotovoltaice, care au fost amplasate pe clădirile Altex precum şi dotarea magazinelor Altex cu staţii de încărcare. Nu ne oprim aici şi ne dorim ca toate clădirile ce aparţin grupului Altex să fie verzi, conform standardului internaţional BREEAM", a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.
"Salutăm exemplul de dezvoltare durabilă oferit de Altex şi încurajăm şi alte societăţi să urmeze exemplu. Această investiţie oferă beneficii importante faţă de mediu, economii în toate etapele operaţionale şi accesul clienţilor cu maşini ecologice la staţii de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local. Pe fondul evoluţiei preţurilor energiei din surse clasice şi a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de soluţii proprii pentru producerea energiei. Dispunem de toată expertiza, tehnologia şi echipele potrivite pentru extinderea activităţii pe acest segment", a declarat Gabriel Ioniţă, fondator şi CEO Axionet IoT."
Potrivit sursei citate, strategia de dezvoltare şi implementare a energiei regenerabile a Altex înseamnă deja punerea în funcţiune a peste 8000 de panouri fotovoltaice în unităţile proprietate din Satu Mare, Arad, Chiajna, Huşi, Câmpina, Reşiţa, centrul logistic Dragomireşti, Deva, Lugoj, Mediaş, Bistriţa, Timişoara Greenfield, dar şi amplasarea de staţii de încărcare electrică, în Altex din Chiajna, Arad, Deva, Satu Mare, Bucureşti (Titan Iris) şi Câmpina. Toate proiectele de dezvoltare şi implementare a echipamentelor de producţie a energiei regenerabile sunt realizate în colaborare cu Axionet.
Grupul Altex a investit din fonduri proprii peste 2.300.000 de euro în proiecte de energie verde. Sistemele fotovoltaice folosite de Altex au o durată de viaţă de peste 25 de ani, iar echipamentele folosite în aceste proiecte fac parte din top 5 producători internaţionali.
Grupul Altex şi-a propus să contribuie semnificativ la reducerea amprentei de carbon prin implementarea proiectelor verzi, contribuind în acest fel la creearea unui mediu mai curat şi arătând că prin implicare şi devotament susţine generaţiile viitoare, se menţionează în comunicat.