Ambasadorul Austriei în România nu a participat la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis

S.B.
Politică / 13 decembrie 2022

Ambasadorul Austriei în România nu a participat la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis

Ambasadorul Austriei în România nu a participat, marţi, la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, în locul acesteia fiind prezent un adjunct, potrivit unor surse oficiale citate de news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, care a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton.

Ambasadoarea Austriei, E.S. Dna. Adelheid FOLIE nu a participat la eveniment, fiind reprezentată de un adjunct, au precizat sursele. Şeful statului a dat, luni seară, la Palatul Cotroceni, prima reacţie după votul de respingere a aderării României în Schengen. Preşedintele a arătat că a fost dezamăgit şi supărat după ce a primit rezultatul acestui vot.

"Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în spaţiul Schengen - noi, românii, după ce în decursul acestui an care se apropie de final, am avut câteva reuşite notabile", a spus şeful statului.

"Acest vot, chiar dacă m-a supărat sau dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi. Personal, voi rămâne foarte conectat şi sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România va deveni membru Schengen. Voi ridica această problemă cu certitudine în Consiliul European. Vor fi dezbateri, diferite opinii, dar un nou vot va fi când se întruneşte din nou Consiliul JAI, iar din datele pe care le am e greu de crezut că se va schimba prea curând opinia din partea austriaca, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm în continuare. Eu voi duce lucrurile mai departe şi sunt convins că vom găsi soluţii şi pentru această problemă. Pe mine o supărare sau o frustrare de acest tip nu m-a oprit niciodată pentru a face ceea ce e mai bine pentru comunitatea care m-a ales şi mă voi implica total", a mai spus preşedintele Iohannis.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, "un gest politic care subliniază poziţia României de dezacord ferm cu conduita Austriei şi indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat".

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, având în vedere poziţia Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări", a transis, vineri, MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministerului, conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. pentru acest comportament nu ii vad deloc bine pe austrieci. Dar deloc! Stiti cum? ... prevad mari mari tensiuni stradale si proteste si sange pe strada in frumoasa Viena calarita de FSB si GRU... Cand livrezi atitudine naspa fata de Romania, vei primi cu varf si indesat nenorociri ... nu se stie de unde! :) Asa... din aer... ca " asa a fost sa fie" ! :)) ..... sau: ca asa a vrut Soarta :)) care locuieste in Bucuresti, Romania ! :)))

    1. Ia-ti medicamentele si culca-te. Ai serioase probleme, mult mai mari decat Senganul.

      ce zice omul asta e si interesant si e si aplicabil la ce se intampla... ce zici tu nu imi e de folos anonimule

      si in general am vazut ca mai apare cate unul care se ia de cel care semneaza cu bancher vali.. e probabil sa deranjeze cu ce zice.

      mie imi plac ce scrie , e istet si e patriot ... tu in schimb.... nu prea 

      postacule rus sau transnistrean (de unde oi fi tu) , am mai intalnit astfel de pozitii (ca argumente nu sunt).

      nu le iau in seama pentru ca sunt imateriale, insignifiante.  

      mai variati si voi, fiti mai creativi... sau la manualul micului manipulator online rus nu scrie si de alte argumente si luari de pozitie? :))  

      am citit undeva ca mica ferma de troli online din Rusia are minim 2 locatii (in St Petersburg) si sunt cladiri din astea business - otel si sticla, etc... si compania respectiva de troli online e condusa de ... Bucatarul lui Putin (stii personajul , nu?).

      tinerii de acolo sunt foarte bine instruiti IT si stiu limbi straine - exact limbile straine ale tarilor pe care " le ataca" online, virtual.  

      ia zi-ne de unde postezi? Transnistria? Balti, rep Moldova, Rusia ? De unde postezi ?Ca e evident ca nu ai suflet de roman dupa ce scrii. Eu am avut tot timpul pozitii pentru Romania.  

    interpretau actul drept "a evitat sa dea ochii" cu iohannis. oevident, o interpretare gresita a limbajului diplomatic. in fapt e o retaliere fata de chemarea ambasadorului hurezeanu 9care, ca veni vorba, daca nu era schengen nici nu aflam vreunul ca a ajuns la viena)

    iohannis a chemat ambasadorii la ase? ca sa-i oripileze cu frestele alea a lui balasa? cred ca d'aia n-a venit ambasadoarea austriaca

    Pentru "patrihotii" de pe forum, bancheri sau nu, analfabeti sau cititi mai putin, scrie chiar in articol. MAE din Romania a insultat Austria la nivelul relatiilor diplomatice, retragand, chiar si temporar, ambasadorul.

    "Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, "un gest politic care indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat"." 

    ... 

    Ati inteles, patrihotilor? Romania a luat prima decizia de a DIMINUA relatiile cu Austria. Prin urmare, Austria a trimis un adjunct... de ce? Ati priceput? Pentru ca acum, la Viena, Romania are doar un adjunct, nu un ambasador plin. 

    Ce sa priceapa analfabetii? Se duc cu steaguri in fata Petromului care are angajati romani si actionari romani, fonduri de pensii, etc. si care investeste in economia Romaniei... asta fac semidoctii hauristi. 

    Bine a făcut ca i-a dat ignor acestui președinte eșuat. El se pune împotriva Austriei și chiar guvernul sau Ciuca a generat respingerea aderării României la spațiul Shenghen. Au permis emigranților ucraineni da treacă frontiera U. E. ca și cum erau la ei acasă. Austria a menționat clar care a fost motivul respingerii. Acum susținem Ucraina ! Binele făcut prost s-a răsfrânt asupra romanilor. Sa dam și bani mai mulți pentru ucraineni! Copiii romani au alocații de mizerie. Bravo Iohanis și Ciuca.

    1. Incompetenta și prostia ucid mai mult decât corupția!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb