Ambasadorul SUA s-a fotografiat cu steagul Ţinutului Secuiesc

Cătălina Vlăsceanu
Ziarul BURSA #Politică / 14 septembrie 2016

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Actualizare 20:30 Hans Klemm: "Singurele steaguri importante pentru mine, ca ambasador, sunt cel al SUA şi cel al României"

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, astăzi, la Craiova că singurele două steaguri importante pentru el, ca diplomat, sunt cel al SUA şi cel al României.

"Misiunea mea este să consolidez şi mai mult acest parteneriat strategic şi relaţiile dintre cele două ţări. Ca parte a acestor eforturi călătoresc prin întreaga ţară. Aşa cum astăzi mă aflu la Craiova, ieri am fost în Covasna, iar luni în judeţul Harghita. Iar unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit ieri, în judeţul Covasna, mi-au cerut să fac fotografie împreună cu ei. Vă asigur că, în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, singurele două steaguri importante pentru mine sunt cele două pe care le vedeţi în spate (steagul României şi al SUA, n.r.) ", a afirmat ambasadorul SUA, transmit surse din presă.

Întrebat de ce a acceptat să se fotografieze cu steagul secuiesc, acesta a răspuns că gestul său a fost din politeţe.

"Din nou, aşa cum am spus, singurele două steaguri importante pentru mine sunt steagul SUA şi cel al României", a spus Klemm care a subliniat că cele două ţări sărbătoresc cinci ani de la semnarea unui document menit să consolideze parteneriatul România-SUA, care "se datorează în mare parte contribuţiei României".

(G.F.)

--------

Actualizare 15:15 Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a comunicat că au existat discuţii cu partea americană pe acest subiect

"Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de a se documenta la faţa locului cu privire la realităţile din statul de reşedinţă şi de a avea un dialog cu autorităţile locale. Suntem convinşi că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităţilor din România în ceea ce priveşte drepturile de care se bucură persoanele aparţinând minorităţilor naţionale şi modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie. În ceea ce priveşte fotografia la care faceţi referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti", se arată în răspunsul MAE, potrivit Digi24.ro.

(L.B.)

-----------

Actualizare 11:53 Adrian Năstase: "Ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicaţii"

Adrian Năstase a spus, pe blogul personal, că ambasadorul american "ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american".

"Mesajele americane indirecte din ultima vreme mi se par ciudate. Ele au vizat principalele «sensibilităţi» româneşti - unirea cu Basarabia şi problemele legate de solicitările autonomiste din Ardeal. Mai întâi, ambasadorul american de la Chişinău a făcut afirmaţii brutale legate de perspectivele reunificării iar, apoi, în Covasna, ambasadorul Klemm s-a fotografiat cu steagul «Ţării secuilor». Putem să punem în context şi să adăugăm recentul interviu al lui Putin care întreba retoric dacă ar trebui rediscutată situaţia (teritoriilor) României şi Ungariei, de după război. În această situaţie, cred că ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicaţii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american. Mai există o variantă. S-ar putea ca Hans Klemm să convoace la ambasadă un număr de oficiali români şi să le explice că «statul de drept» nu este în mod necesar un stat unitar şi independent, conform «valorilor şi principiilor occidentale»", scrie fostul premier pe blog.

(M.I.)

--------

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a fotografiat alături de lideri ai UDMR în timp ce ţinea în mână steagul Ţinutului Secuiesc. Fotografia a fost postată de Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, pe contul său de Facebook, potrivit Hotnews.

În fotografie mai apar Antal Arpad (stânga) şi Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (dreapta).

Fotografia a fost realizată în timpul discuţiilor purtate de Klemm cu autorităţile locale, cu ocazia unei vizite făcute, ieri, de ambasador din Covasna. La finalul vizitei, Hans Klemm a spus într-o discuţie cu presa că este "confuz" în ce priveşte problemele interetnice ridicate, deoarece poziţiile au fost diametral opuse, iar concluzia sa a fost că trebuie să studieze situaţia, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. americanii sunt dusmanii nostri,nu parteneri nostri tot ei ne-au aruncat dupa al doilea mondial in bratele rusilor,iar noi ii pupam in fund in continuare

    În America, poți să afișezi ce steag vrei pe o proprietate privată. Doar în România avem impresia că toți cetățenii sunt supușii statului și trebuie să pupe poala popii.

    1. Inocentule din generatia tinerilor frumosi si .. atat.. du-te si dormi ca doar de atat esti bun.

      Anti romanii aia sunt pe proprietatea STATULUI ROMAN NATIONAL SI INDIVIZIBIL, nu la mama lor [Fragment eliminat, conform regulamentului] acasa. Iar maimuta aia amerloaca e ambasadoru` lu` peste prajit nu vre-un boschetar [Fragment eliminat, conform regulamentului].

      Mai trage un fum ca e prea greu sa intelegi si fugi la somn. 

      Romanule cu limbaj de mahala, in poza care poate a fost facuta intr-o institutie publica (primarie sau biblioteca judeteana), steagul nu este arborat. Ci este inmanat.

      Ia in schimb replica asta de la un roman, dar nu un retard nationalist. Tinutul Secuiesc nu a fost locuit de multe secole de romani ci de secui. Este tinutul lor. Istoria a facut sa fie inconjurati de o masa de romani dupa cum Romania este inconjurata de o masa de slavi. 

      E clar ca habar n-ai de semnificatia unui simbol si cum poate fi el folosit pentru a transmite un mesaj. Tu n-ai decat sa-ti spui in continuare ca esti un om cu o gandire emancipata. Spor la cugetari. Daca ii inmana un steag cu o zvastica ce mai spuneai? Sau un steag cu chipul lui Avram Iancu. [Fragment eliminat, conform regulamentului.]

      Steagul cu zvastica este interzis explicit prin lege. Doar in Europa. In SUA nu este interzis ci afisarea lui este protejata ca urmare a Primului Amendament al dreptului la libera exprimare. Daca americanii considera acest lucru, si secuii din imagine au dreptul la libera exprimare, chiar daca isi exprima protestul fata de modul in care Constitutia Romaniei a fost construita, negand intelegerea din 1918 de la Unire. Nu ofenseaza nicio sensibilitate, nu atenteaza la spiritualitate. Ei doar spun ca acel pamant a fost si va ramane al lor. Si ca ei nu vor deveni etnici romani niciodata. Daca un roman nu poate pricepe acest lucru, este dobitoc.

      Mai pardon; de cand este interzis steagul Tinutului secuiesc, in Romania.

      Daca al nostru IOHANNIS ar face o vizita in America si s-ar poza intr-o zona cu apasi/indieni si ar pune mana pe steagul lor (sau pe penele lor) ar fi huiduit de catre gringo. 

      aici e ROMANIA si cine nu sustine statul roman unit si indivizibil sa plece urgent

      Mai romanule. Aici nu se vorbeste de indivizibilitate. Nu ia nimeni Tinutul Secuiesc in spate si il muta la Ecuator. Aici se vorbeste despre formele de administrare a teritoriului. Secuii nu SI-AU CERUT NICIODATA INDEPENDENTA si crearea unui stat nou sau alipirea la Ungaria. Ci autonomia in administratia locala. Ceea ce este cu totul si cu totul altceva.

      avand in vedere insistenta cu care urmaresti subiectul care pretinzi ca este banal, ori anumite lucruri sunt prea subtile pentru tine si faci parte din categoria idiotilor utili dar insistenti, ori mai probabil minti si ne crezi prosti

      Subiectul este foarte banal. Isteriile tale nationaliste si xenofobe necesita tratament medicamentos si poate socuri electrice.

      Ambasadorul SUA nu trebuia sa provoace conflicte interetnice...e vina lui

      Mie pe acest forum mi se pare ca doar romanii provoaca aceste conflicte. Secuii doar vor autonomie pe pamantul lor (autonomie in cadrul Romaniei). Romanii vor sa ii extermine.

      pare ca faci recomandari bazate pe experienta personala

      Din moment ce stau cu Steagul Secuiesc in Primarie, Secuii au deja Autonomie Administrativa cum spuneti voi._Atunci dc vorbiti maghiara si aveti si steag propriu in Primarie ce va mai trebuie Autonomie?

    Astia sunt prietenii nostri si ne facem ca nu vedem. Intai ambasadorul din Basarabia, apoi cel din romania. Daca nici macar nu isi cere scuze, probabil vrea sa ne arate ceva.

    1. Da, vrea sa ne arate ca se [...] pe noi ca asa vor muschii lui; si poate sa fie si "CONFUZ" ca diplomat.Diplomatii trebuie sa aiba grija in mod normal ce vorbesc sau cu cine se afiseaza ca sa nu provoace interpretari sau conflicte.

    Bre adu-ti aminte cum a MURIT alt sustinator al alora cu Tinutul Secuiesc -Wilfried Martin se chema si era presedintele PPE._ NOi i-am blestemat pe cei din PPE ca l-au sprijinit pe BASE si coincidenta...a murit seful PPE in spital.

    1. Blestemat sa fii tu cu nationalismul tau. Sigur nu locuiesti in Tinutul Secuiesc pentru ca altfel nu ai vorbi asa.

      Intoarce tu si celalat obraz,[Fragment eliminat, conform regulamentului] si du-te in Ungaria la VIKTOR ORBAN._Romania e "Stat Unitar si INDIVIZIBIL, conform Constitutiei._Cand o veni UDMR SINGUR la guvernare atunci sa modificati Constitutia si sa va UNITI cu Ungaria sa faceti Ungaria Mare._Si [Fragment eliminat, conform regulamentului] ca tine i-au asuprit pe romani sub HABSBURGI.

      Nu ma duc in Ungaria, dar imi este rusine de broastele raioase care se considera romani.

      Nu vorbeste nimeni, nici ungurii, nici secuii, despre divizarea tarii sau despre independenta. 

      nu vorbesc, nu-i nevoie, aplica doar politica pasilor marunti

    Ambasadorul a spus ca e "Confuz" intr-o discutie cu presa._SUA isi trimite aici toti AMETITII si "CONFUZII" ca intr-o tara din lumea a III-a.Despre ce vorbim?_Astia habar n-au despre Istoria sau Constitutia Romaniei.

    1. Tinutul Secuiesc trebuie sa fie administrat autonom de unguri pentru ca asa doresc si asa au semnat romanii declaratia unirii de la 1918.

      unio trium nationum au aparut aici nechemati, si-a batut joc de romani sute de ani fara jena si deranj, au mintit constant, iar acum au pretentii si mint ca sunt oprimati; americanii colonisti sa-si vada de treaba lor cum sa dispara din am. de N pt ca nu au drept de opinie, la fel ca oricine in afara de romani asupra acestui subiect

    Nastase cu Udmr-Rmdsz a fost love! Nu e in masura sa comenteze. Eu vreau capitala la Cluj si Ardealul separat cu tot ce avem aici inclusiv rromi. Poate votam democratic sa ne desprindemi de Bucuresti.

    1. Aoleu, va fi vai de Mitici. 

      Si sa va conduca EMIL BOC ca e boanghina.Sa va inchida Scoli, spitale si sectii de politie sa va taie salariile si pensiile [adica sa le coseasca] ...asta ati merita...

      astia ca tine care promoveaza dezbinarea sunt cei mai periculosi; aceste specimene trebuie izolate

    Se pare ca USA si-au luat mana de pe noi.

    Dupa cum se vede din gesturile lor, transmise prin ambasadorii din Moldova si cel de aici, noi nu mai suntem in zona lor de influenta.

    Am cazut din nou in ghearele marelui URSS, din pacate, cu toate gudurelile si lingușelile noastre penibile... 

    1. Cum ne-au vandut in trecut Rusilor or vrea acum sa ne vanda si Ungurilor.

    Prin ambasadorul SUA poate vor altceva.Poate aurul dela Rosia Montana sau altceva.

    1. ...sau petrolul de la Marea Neagra, singurul vecin cu care ne intellegem bine si nu am avut NICIODATA CONFLICTE

    Da, are probleme cu intelegetea caracterului unitar al statului roman.Acest Ada zis steag nu are nici o recunoastete în stat și at trebui interzis prin lege. Parlamentarii romami care nu reacționează se joaca cu focul și cu votul pentru viitorul lor ca parlamentari.Votul ii va penaliza cat de curând.

    1. Klemm s-ar fi pozat si cu o GORILA, daramite cu [Fragment eliminat, conform regulamentului] EL e un om fara complexe nationaliste draga: deschis la minte si mai ales LA PORTOFEL [ o fi luat din INTAMPLARE SPAGA de la ORBAN] d-aia s-a pozat cu steagul secuiesc._Ambasadorii astia americani..unul e cu RUSII, altul e cu Ungurii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb